Vara reprezintă întotdeauna o provocare în materie de stil, mai ales atunci când temperaturile cresc, și ești nevoit să împaci vremea caldă cu îmbrăcămintea business. În acest context, există tentația de a renunța la costumul din trei piese în favoarea unei cămăși dintr-un material subțire. Totuși, acest lucru nu trebuie să stea în calea unui aspect impecabil, iar consilierii SARTO bespoke propun cămășile pe comandă ca cea mai bună soluție pentru o garderobă relaxată în timpul sezonului estival.

De ce să alegi o cămașă pe comandă?

În majoritatea timpului, atunci când este îmbrăcată, o cămașă are un aspect distinct de cel al manechinului, deoarece anatomia tuturor persoanelor este diferită și de foarte multe ori o cămașă poate fi potrivită la piept, în timp ce mânecile sunt prea scurte sau poate să nu îmbrace așa cum trebuie talia. O cămașă ready-to-wear care nu se așează perfect pe corp de la început este dificil de adaptat ulterior, fără a se observa o diferență între cusăturile originale. O cămașă pe comandă respectă întotdeauna dimensiunile persoanei pentru care este realizată, și ține cont de eventualele imperfecțiuni ale corpului.

Din acest motiv, SARTO bespoke propune cămășa pe comandă ce presupune un set de măsurători prin care se determină detalii ca: lungimea mânecilor și lungimea pe bust, apropierea de corp și lejeritatea, astfel încât cămașa pe comandă să respecte în exactitate dimensiunile clientului. 

Spre exemplu, multe cămăși ready-to-wear au mâneci strâmte care pot fi atractive atunci când brațul este întins, dar care creează o tensiune în zona bicepsului atunci când brațul este îndoit, iar o cămașă pe comandă va ține întotdeauna cont de mărimea bicepsului. În plus, majoritatea bărbaților au o dimensiune a pieptului diferită de cea a taliei, iar o cămașă care se mulează pe piept poate să fie prea strâmtă pe talie, arătând inestetic, mai ales atunci când nasturii de jos ai acesteia nu pot fi încheiați din cauza diferenței de dimensiune pe care o are corpul. Astfel, mai ales în timpul verii, atunci când bărbații sunt uneori nevoiți să renunțe la sacou, o cămașă bărbătească pe comandă este alegerea ideală.  

Ce materiale să alegi pentru cămașa de vară pe comandă?

Un prim material care trebuie menționat atunci când vine vorba despre cămășile de vară este bumbacul, datorită proprietăților sale absorbante ce ajută pielea să respire. O cămașă pe comandă din bumbac egiptean de culoare deschisă este un element versatil ce poate fi purtat la birou, dar poate fi integrat și într-o ținută elegantă sau una casual. Pe timp de vară, o bună alternativă a bumbacului este inul, unul dintre cele mai vechi materiale folosite pentru îmbrăcăminte. 

O cămașă realizată pe comandă va ține cont de preferințele estetice ale fiecărui client în parte, și va conferi o notă originală și personală ținutei, iar această personalizare va scoate în evidență purtătorul. Pe lângă detaliile care țin de potrivirea pe corp, cămașa are numeroase elemente ce pot fi personalizate, cum ar fi: tipul de guler și tipul de manșetă, culoarea țesăturii, imprimeurile, culoarea naturilor și a butonierelor, monograma.

O cămașă realizată pe comandă este o cămașă cu adevărat a ta, deoarece te pune în valoare și în același timp îți reflectă stilul. Fie că ești adeptul cămășilor simple și elegante sau al cămășilor joviale cu aer relaxat, vei găsi combinația potrivită între sute de opțiuni disponibile. 

Dacă vrei să încerci un produs creat integral pentru tine, tot ce trebuie să faci este să programezi o întâlnire cu un consultant SARTO.