Un model de calitate superioară va beneficia întotdeauna de un focar semineu pe măsură. Fabricarea din fontă sau oțel inoxidabil, împreună cu prezența sticlei specializate cu proprietăți termorezistente, ce au un rol decisiv în funcționarea optimă, trebuie să fie standarde obligatorii pentru orice model de șemineu care se dorește a fi cu adevărat eficient din toate punctele de vedere.

Ceea ce probabil nu știați încă, dar vom detalia în rândurile următoare, se referă la existența a două tipuri de sticlă termorezistentă, printre care și un model special de sticlă care se bucură de o proprietate inedită - funcția de autocurățare. 

Modelul clasic cu sticlă termorezistentă este preferat de majoritatea clienților, atât acasă, cât și în industria producției alimentare. Astfel, o întâlnim la un șemineu clasic cu cos de fum, la o sobă pe lemne, dar și în restaurante, la nivelul cuptoarelor pentru prepararea pizzei sau a altor produse de panificație și alimentație publică. Se bucură de o calitate superioară și o grosime de 4 mm, fiind concepută special să reziste la temperaturi extreme de până la 800 grade Celsius. Certificată printr-un atestat de înaltă calitate, acest tip de sticlă termorezistentă este perfect transparentă, ceea ce permite o vizibilitate ideală la interiorul focarului.

De la specialiștii PEFOC aflăm că cel de-al 2-lea model de sticlă și cel mai interesant din punctul nostru de vedere este reprezentat de sticla specială termorezistentă cu proprietate de autocurățare. Aceasta este concepută special astfel încât, curățarea să poată fi făcută foarte ușor, grație tratamentului cu strat de oxid metalic, aplicat uniform pe întreaga suprafață exterioară. Și acest tip de sticlă beneficiază de specificații tehnice de cea mai înaltă calitate, fiind concepută de asemenea, să reziste la temperaturi dintre cele mai ridicate.

Evident, pentru ambele modele de sticlă termorezistentă, se recomandă montajul de către specialiști, pentru că în eventualitatea unei instalări deficitare, acestea riscă să se spargă mai devreme decât este cazul. De știut că, în situația unei flăcări insuficient de puternice sau în cazul în care lemnul nu este suficient de uscat, sticla termorezistentă cu autocurățare nu poate să funcționeze. Pentru întreținerea cât mai eficientă a sticlei, trebuie să te asiguri că lemnul ce urmează să fie folosit este suficient de uscat (umiditatea acestuia nu trebuie să depășească valoarea maximă de 20%).

În continuare vă vom prezenta o serie de recomandări de care trebuie să ținem cont dacă ne dorim să prelungim eficient durata de viață a sticlei termorezistente:

  • deși sticla nu este rezistentă la șocuri, are avantajul că nu se sparge la fisuri;
  • nu plasați lemnele în interiorul focarului, împingând cu ajutorul sticlei;
  • nu folosi lemne pline cu zăpadă, pentru a evita spargerea cauzată de șocul termic;
  • sticla nu izolează perfect ermetic și nu este securizată, dar împiedică fumul să intre în locuință, în cazul unor probleme care ar duce la cedarea acesteia;
  • sticla termorezistentă nu se lipește cu altfel de adezivi sau silicon, în afara benzii speciale termoizolante, disponibilă și în gama celor de la PEFOC.

Altfel, dacă întâmpinați dificultăți în alegerea tipului de sticlă sau pur și simplu nu sunteți siguri dacă sticla termorezistentă cu autocurățare va funcționa în cazul unuia dintre modelele din gama de seminee prahova, echipa de specialiști PEFOC vă va asista cu sfaturi utile, ajutându-vă să luați cea mai potrivită decizie pentru fiecare situație în parte.