Este și normal, pentru că avem de a face cu accesorii care îmbină perfect funcționalitatea cu design-ul aparte. Dar, până să discutăm despre modul în care gențile masculine se potrivesc sau nu ținutelor feminine, hai să ne concentrăm atenția pe altceva, și anume, hai să descoperim împreună câte tipuri de genti barbati există și care ar fi recomandările specialiștilor în ceea ce le privește. 

Geanta office

După cum îi spune și numele, este acel tip de geantă care se potrivește pentru a fi purtată zilnic de cei care lucrează la birou. Pe Manier găsești o ofertă generoasă, de genți office, diferite modele, texturi și culori. Acest tip de geantă trebuie să fie cât mai bine compartimentată, pentru ca tu să poți purta în ea tot ce ai nevoie pentru o zi de muncă: acte, dosare, laptopul, eventual o tabletă și neapărat telefonul mobil. Se potrivește de minune cu stilul smart casual, sau chiar elegant, și nu de puține ori, în afară de cele două mânere foarte rezistente, este prevăzută și cu baretă pentru a putea fi purtată și pe umăr. 

Un adevărat om de afaceri nu va pleca nicăieri fără geanta sa office, realizată din piele de bună calitate, care va face o bună impresie partenerilor de afaceri.

Geanta tip servietă

Seamănă destul de mult cu ”diplomatul” de pe vremuri, și nu puțini sunt cei care o preferă și în zilele noastre. De regulă, cei care adoră stilul clasic nu vor renunța niciodată la o servietă de calitate, pentru că dă acel aer de seriozitate pe care aceștia doresc să îl impună. De o calitate deosebită, acest tip de geantă este și ea bine compartimentată, pentru o mai bună organizare. 

Geanta pentru laptop

După cum îi spune și numele, acest tip de geantă a fost creată în mod special pentru transportul acestui echipament, și este un produs care îmbină în mod perfect aspectul estetic și funcționalitatea, oferind în același timp și un aer de eleganță și stil. Compartimentarea este în acest caz mult mai simplă, dar fără să fie în acest fel ineficientă. Nu doar că ai suficient spațiu pentru a-ți transporta mai ușor laptopul, dar și celelalte accesorii încap fără probleme. Acest tip de geantă este prevăzută și cu o căptușeală specială, pentru o mai bună protecție a echipamentelor transportate cu ajutorul ei, iar baza genții are un plus de rezistență. Stilul casual se potrivește cel mai bine acestui tip de geantă. 

Geanta de umăr

Nu, nu este deloc o geantă care să te transforme în femeie, nu trebuie să gândești deloc așa. Este de fapt o geantă 2 în 1, dacă ne permiți această expresie, pentru că avem de a face cu un accesoriu care poate fi purtat în mână, folosind în acest scop cele două mânere rezistente, dar și pe umăr, lăsându-ți în același timp brațele libere. Și da, chiar se va potrivi perfect, și nu este deloc ceva ieșit din comun. 

Geanta pentru călătorii

Dacă atunci când ai citit titlul de mai sus te-ai gândit în mod automat la un troller, atunci nu ai greșit prea mult. Da, este la fel de spațioasă precum un troller, dar nu la fel de comodă. În schimb, are un plus mare referitor la eleganță și stil. După cum probabil ți-ai dat seama, este acel tip de geantă care se potrivește atunci când călătorești în interes de afaceri, iar stilul elegant este perfect pentru ea. Nu ești prea convins? Atunci fii atent: ai parte de trei compartimente, un mâner foarte rezistent și o curea detașabilă.

Husa pentru tabletă

Ești și tu un ”geek” pasionat de tehnologie, iar gadget-urile nu-ți lipsesc niciodată. Între acestea se remarcă husa pentru tabletă, care în cazul tău nu este un moft, ci de-a dreptul o necesitate. Ți-ai transformat pasiunea pentru tehnologie într-un job care îți aduce multe satisfacții? Atunci ai nevoie de acest accesoriu, pentru că este indispensabil pentru munca ta. Și, dacă tot trebuie să îți protejezi tableta, atunci măcar fă-o cu stil și alege un accesoriu de o calitate deosebită. Recomandarea specialiștilor ar fi să optezi pentru o husă realizată din piele, cu un interior de bumbac, pentru că nu doar îți vei proteja cum trebuie echipamentul, dar avem de a face și cu elemente tipic masculine. Buzunarele cu care este prevăzută această husă le poți folosi pentru a-ți proteja și telefonul mobil, sau există posibilitatea să adăpostești acolo cardurile sau chiar unele acte. 

Husa pentru laptop

A nu se confunda cu geanta pentru laptop despre care ți-am amintit ceva mai sus. Lucrezi foarte mult pe laptop, și ai stocate pe el toate informațiile de care ai nevoie. De fapt, munca ta nu se termină niciodată, și nu de puține ori ai scos laptop-ul acasă sau la restaurant, în timp ce așteptai să vină mâncarea comandată, și ai mai lucrat câte ceva. Ți se pare cunoscut, nu-i așa? Da, și nouă! De aceea, dacă vrei să îți protejezi mai bine laptopul de anumite zgârieturi sau alte incidente neplăcute, ai nevoie de o husă bună pentru el. În plus, și de această dată partea estetică se îmbină în mod plăcut cu funcționalitatea. Alege tot pielea pentru husă, din motive lesne de înțeles. 

Pielea, cea mai bună alegere

După cum probabil ai observat, am tot subliniat că pielea este cea mai bună alegere pentru geanta ta. Avantajele sunt nenumărate, iar cele mai importante sunt trei: rezistență, durabilitate și aspect estetic. Cu toate acestea, nu orice tip de piele se potrivește pentru o geantă masculină. Astfel, o textură moale nu este deloc avantajoasă pentru tine, așa că atunci când îți cauți un astfel de accesoriu, alege unul din piele de bizon, despre care specialiștii spun că este mult mai dură, dar și mai rezistentă. Și, chiar dacă e ceva mai scumpă, gândește-te că este vorba despre un accesoriu pe care nu îl cumperi în fiecare an!