În acest articol vreau să-ți prezint trei ținute și diverse haine de barbati pe care să le ai în garderobă pentru diferite ocazii.

Asta pentru că piesele pe care ți le voi prezenta se potrivesc atât împreună, cât și în alte situații decât cele pe care le descriu eu aici. Versatilitatea lor permite integrarea acestora în diverse combinații care se pretează la ocazii cât mai variate. 

Haide să vedem propunerile mele. Iar dacă îți plac, arată-le și altor prieteni pentru a-i inspira. 

1. Black tie

Ținutele de tipul black tie sunt de obicei purtate în situații cum ar fi baluri, petreceri tematice, nunți cu ștaif, ceremonii de premiere.

Din acest tip de ținută nu poate să lipsească sacoul. Neapărat într-o culoare închisă, de preferință negru sau cel puțin bleumarin.

Pantalonii sunt o piesă indispensabilă, nu trebuie să aducem argumente în plus pentru ei. Ce e de reținut este că trebuie să fie neapărat din același material ca și sacoul, asta fără îndoială.

Cămașa este și ea parte importantă a ținutei și trebuie să fie neapărat albă. Recomandarea mea este să nu fie una obișnuită, ci una cu plastron. 

Accesoriile ținutelor black tie sunt de cele mai multe ori discrete. Pantofii negri sunt un must-have, cu condiția să fie eleganți. Papionul ocupă și el un loc important, oferind eleganță ținutei. Iar butonii pentru cămasă, chiar dacă nu sunt obligatorii, te vor scoate din anonimat dacă îi vei purta.

Cam acestea sunt recomandările mele pentru o ținută black tie. Tu de câte ori ai avut ocazia să porți o asemenea ținută?

2. Ținute office

Ținutele office pentru bărbați se diferențiază de cele black tie prin o anumită lejeritate pe care ți-o oferă.

Nici din acestea nu lipsesc sacoul, pantalonii de costum, însă regulile de purtare nu sunt chiar atât de stricte nici în ceea ce privește culoarea și nici materialul. 

Pentru a nu da greș cu o ținută office, ar trebui să apelezi negreșit la un costum clasic. Culoarea nu trebuie să fie neapărat neagră, ci una care să se potrivească stilului tău și care îți place.

Același lucru îți spun și despre cămașă. Și ea este nelipsită din această ținută, însă culoarea ei nu trebuie să fie neapărat albă, ci una care să se asorteze cu restul ținutei. 

Dacă vremea este mai rece, respectiv toamna sau iarna, pe lângă cele înșirate mai sus, poți adăuga ținutei și un pulover sau palton. 

Pantofii trebuie să ei să fie unii eleganți, însă să se potrivească cromatic cu restul ținutei. Evită unii multicolori dacă și costumul este o combinație de culori. Sau invers. 

Accesoriile de nelipsit în această ținută sunt: servieta de piele sau rucsacul elegant, ochelarii de soare și chiar o pălărie dacă se potrivește stilului tău.

Tu trebuie să porți ținute office la job? Dacă da, ce combinații preferi?

3. Smart-casual

Ținutele smart-casual cred că sunt cele mai apreciate de bărbați. Asta pentru că duc puțin înspre office, însă au și lejeritatea unora care duc spre sport. 

Pantalonii schimbă-i cu jeanși sau alții dintr-un material mai puțin pretențios decât cel folosit la cei de la costum.

Cămașa office înlocuiește-o cu una mai lejeră, cu un tricou simplu sau unul polo. 

Pantofii, dacă nu sunt pe placul tău, înlocuiește-i cu o pereche de teniși, adidași sau espadrile. 

Rucsacul elegant cu unul care duce înspre sport. Păstrează ochelarii de soare și pălăria.

Atât de ușor este să formezi o ținută smart casual. În primul rând pentru că nu este una pretențioasă; și în al doilea rând pentru că nu necesită o la fel de mare atenție la combinații ca în cazul celei office sau, mai mult, a celei black tie. 

Ținutele smart-casual le poți purta atât la birou, cât și la zile de naștere sau plimbări în parc. Depinde doar de tine cât de des vrei să le adopți. Și în ce combinații.

4. Sport

De obicei ținutele sport sunt cele mai neglijate. Asta pentru că nu este neapărat format un obicei în a le purta în viața de zi cu zi, ci mai degrabă la sală, la antrenamente sportive de alt fel sau prin casă. 

Însă părerea mea este că nu trebuie să le scoatem din discuție. Mai ales că în ziua de azi și hainele sport sunt atât de diverse încât alegerea nu mai este una ușoară. 

Astfel, dacă la tine la birou se organizează o zi cu tematică sport, să știi că ai de unde alege diferite culori sau modele pentru acest tip de ținută și la fel și la încălțăminte. 

De la branduri de top la unele mai puțin cunoscute, peste tot vei găsi acum haine sport care să ți se potrivească, chiar dacă nu ești neapărat adeptul acestui stil.

Acum că ți-am povestit despre diferite ținute, spune-mi în comentarii care este preferata ta. Și în ce combinații o porți.