A alege cele mai frumoase modele de uși de exterior pentru casa ta nu este chiar atât de simplu pe cât ar părea sau pe cât ar crede cei care încă nu au trecut printr-o astfel de etapă de amenajare/reamenajare a locuinței.

Zecile de modele disponibile pe piață la ora actuală sunt atât de bine realizate și decorate, încât selectarea unui singur model devine o operațiune foarte dificilă. Și cum aceste produse nu sunt interschimbabile, așa cum se întâmplă cu articolele vestimentare, în mod clar trebuie să ne orientăm spre o ușă care să nu se demodeze ușor și care să reziste în timp.

Înainte de a face acest pas, este bine de știut faptul că un astfel de element de decor trebuie ales în funcție de stilul în care este amenajată casa, dar și în raport cu tendințele actuale de design. Pentru a ne oferi o mână de ajutor, specialiștii Rom Decor, cu care am discutat preț de câteva ore despre alegerea ușilor de exterior, ne-au oferit câteva exemple de modele aflate în topul preferințelor actuale, explicându-ne și motivele pentru care se regăsesc în acest clasament.

Top 3 modele de uși de exterior în 2019 

La capitolul uși de exterior, se pare că acest an se află sub semnul minimalismului, bunului-gust, rafinamentului și eleganței desăvârșite. În ceea ce privește culorile, sunt preferate maroul și negrul.

1. Ușile laminate negre

Fiind montate la exterior și intrând în contact direct cu toți factorii externi de mediu (praf, umezeală, mizerie, insecte etc.), ușile de exterior sunt, de cele mai multe ori, alese în culori închise, din motive practice, pentru ca eventualele pete și murdăria să fie greu de observat. 

Pe lângă aspectul practic, foarte mulți cumpărători mai iau în calcul latura estetică și preferința pentru nuanțele închise. De altfel, este binecunoscut faptul că negrul sau nuanțele ce imită lemnul închis la culoare aduc o eleganță desăvârșită spațiului în care sunt incluse.

2. Uși de exterior de lemn

Clasicul lemn este clar preferat de români atunci când vine vorba de materialul din care sunt realizate ușile de exterior. Argumentele aduse în favoarea ușilor de exterior din lemn au în vedere versatilitatea acestora și, deci, ușurința de a fi integrate în orice tip de design arhitectural, gama variată de nuanțe în care sunt disponibile și, nu în ultimul rând, eleganța eternă a lemnului. Totodată, acest material este simplu de întreținut și în același timp asigură o izolare termică și fonică  excelente.

3. Uși de exterior din oțel 

Ușile de oțel sunt alese cu precădere datorită siguranței oferite locatarilor. Cu toate că se consideră că astfel de uși din metal nu au capacitatea de a oferi spațiului un aspect estetic plăcut, iată că ele se situează pe locul 3 într-un clasament cu peste 20 de modele. De ce oare?

Tocmai pentru că, spre deosebire de modelele vechi, cu aspect rigid, ușile metalice de exterior actuale sunt deosebite din punct de vedere estetic și se găsesc în nuanțe plăcute, ce pot imita lemnul. În prezent, astfel de modele de uși metalice de exterior reușesc să îmbine o multitudine de avantaje: securitate, durată mare de exploatare, aspect exterior modern și elegant, rezistență etc. 

Rom Decor – gamă extinsă de uși de exterior de calitate

Compania Rom Decor este cunoscută pe piața din România datorită ofertei variate și extinse de uși de exterior, caracterizate prin calitate ireproșabilă, aspect unic, actual, și prețuri competitive.

Poți alege modele de uși metalice de exterior, uși laminate și din lemn în funcție de preferințe, de stilul în care este amenajată întreaga locuință, dar și de bugetul în care trebuie să te încadrezi. Dacă ai nelămuriri sau întrebări, nu ezita să apelezi la experții Rom Decor, care te vor ajuta să selectezi cea mai bună ușă exterioară.