Atunci când vorbim despre încălțăminte bărbați, ne raportăm la două modele care nu se vor demoda niciodată - pantofii negri și pantofii maro. De obicei, asortarea hainelor cu pantofii dă bătăi de cap bărbaților, indiferent dacă sunt sau nu pasionați de modă.

Există reguli de asortare după care te poți ghida, astfel încât să știi ce pantofi să porți la jeanși sau la costum, pentru o ținută impecabilă. Află care sunt acestea, din articolul nostru.

Când se poartă pantofii negri și pantofii maro?

Atunci când vorbim despre pantofii negri, lucrurile sunt simple. Această nonculoare poate fi asortată cu toate celelalte culori ale unei ținute, mai puțin cu nuanțele deschise. În ceea ce privește pantofii maro, aceștia sunt puțin mai pretențioși.

De regulă, pantofii maro se potrivesc cu orice articol vestimentar, atât cu un costum masculin, cât și cu jeanși. Din fericire, există o gamă variată de nuanțe de maro, de la bej, până la maro închis. Iată câteva sfaturi de alegere a pantofilor, în funcție de ținuta pe care o porți:

  • Costumul maro nu poate fi purtat cu pantofi negri, dar nici cu o altă nuanță. Pentru a fi sigur că nu dai greș, alege o pereche de pantofi din aceeași gamă cromatică cu deux-piece-ul pe care îl porți.
  • Trebuie să porți un costum într-o nuanță deschisă? Alege o pereche de pantofi în aceeași notă. Dacă nu ai la dispoziție o pereche de pantofi bej sau albi, cei negri sunt variante ideale. Pentru a obține un echilibru vizual, nu uita să asortezi pantofii cu cureaua pe care o porți.
  • Un costum bleumarin închis arată bine cu pantofi maro închis sau chiar negri, pentru a obține o ținută elegantă, business.
  • Ai stabilit o întâlnire de afaceri? Este recomandat să eviți pantofii maro, care tind să aibă o notă casual și să încalți pantofi negri. Dacă vrei să porți pantofi maro, asortează-i cu un costum gri închis.

Ce trebuie să știi despre asortarea costumului la pantofi?

Se consideră că pantofii negri sunt potriviți pentru orice tip de articol vestimentar formal, astfel încât să rămâi în zona sigură a modei. Cu toate acestea, încălțămintea de culoare neagră arată bine doar cu obiectele vestimentare închise la culoare.

Referitor la nuanțele de maro ale pantofilor, acestea pot fi alăturate costumelor bleumarin, gri sau albe dar și cu jeanșii albaștri. Pentru a fi sigur, pantofii pe care îi porți trebuie să aibă o nuanță mai închisă decât cea a costumului.

Negrul reprezintă soluția optimă pentru orice ocazie. Pantofii negri, alături de costumul negru, reprezintă o combinație clasică, ce nu iese din tipare. La fel de bine poți să combini pantofii negri și cu jeanșii negri, fără aplicații. Dacă vrei să ieși în evidență, alege o cămașă în nuanțe intense sau o cravată cu imprimeu.

Pentru costumele casual în nuanțe de verde închis sau kaki, se recomandă purtarea pantofilor maro, astfel încât să se creeze un echilibru cromatic de efect.

Nu uita - pantofii maro se potrivesc cu orice, mai puțin cu negru! Nu îți plac pantofii maro și ai vrea să încerci o nuanță mai îndrăzneață? Alege bordo, care arată la fel de bine.

Ai nevoie de ținute elegante, care să te transforme într-o prezență impecabilă? Ține cont de aceste sugestii și construiește cele mai cool outfituri. Pantofii maro se poartă cu aproape orice, de la jeanși la costum. Spre deosebire de negru, maroul vine într-o varietate mare de nuanțe și îți permite să incluzi în garderobă numeroase perechi de pantofi.

Foto: THOR GARLAN/Pexels.com