Sursa foto: Shutterstock 

De regulă, bărbații ce adoptă un stil elegant sunt preocupați de ținutele pe care le abordează, fie că este vorba despre o ținută de zi sau una de seară, un outfit pentru birou sau unul pentru petrecere. 

Și cum aspectul fizic influențează într-o mare măsură percepția pe care oamenii o au despre tine, există în garderoba bărbaților eleganți articole vestimentare fără de care aceștia nu-și pot crea ținutele de zi cu zi. Dacă și tu vrei să adopți stilul elegant masculin, îți propunem 5 articole vestimentare pe care orice bărbat elegant trebuie să le dețină! 

Cămășile 

Nu te poți numi un domn elegant dacă garderoba ta nu excelează la capitolul „cămăși”. Cămășile sunt pilonii fundamentali în dressingul bărbaților ce adoptă stilul elegant, iar varietatea de culori și modele le face potrivite indiferent de ocazia cu care le porți. Astfel, cămășile pot varia în funcție de material, dar și din punct de vedere cromatic, articolele vestimentare albe fiind în topul preferințelor bărbaților eleganți. Dacă vrei să abordezi stilul elegant și simți că garderoba ta punctează dezamăgitor în ceea ce privește cămășile, îți poți comanda cămăși pentru bărbați de la Carrefour, disponibile într-o gamă largă de modele și culori. 

Costumele 

Un bărbat elegant trebuie să dețină în garderoba sa cel puțin trei costume, reușind să acopere cu acestea o arie largă de evenimente în care purtarea unui costum este absolut necesară: sedințe la birou, întâlniri de afaceri, petreceri sau evenimente importante. Pornind de la aceste cadre ce necesită purtarea unui costum, domnii eleganți dețin în dressingul lor costume smart casual, costume business și costume elegante, fiecare oferind propriu notă de eleganță look-ul final. Integrează și tu în garderoba ta costume în palete neutre de culori, dând astfel dovadă de stil, eleganță și rafinament! 

Pantalonii eleganți 

Pantalonii, fie ei de costum sau din denim, nu trebuie să lipsească niciodată din dressingul unui bărbat elegant și stilat. Fiind piese vestimentare abordate zi de zi în ținute, pantalonii și blugii (de preferat cei slim indigo) trebuie să acopere o arie cât mai mare a outfiturile în care pot fi integrați. Un domn elegant va ști întotdeauna să găsească un echilibru între aspectul elegant al unei perechi de pantaloni și confortul pe care acest articol vestimentar trebuie să-l ofere. 

Pantofii 

Încălțămintea unui bărbat ce abordează stilul elegant trebuie să fie întotdeauna elegantă și comodă. Desigur, eleganța unei perechi de pantofi nu constă de cadrul în care alegi să porți perechea de încălțăminte, ci de modul în care alegi să-ți etalezi încălțările. Din dressingul unui bărbat elegant nu trebuie să lipsească niciodată pantofii business sau pantofii sport eleganți, aceștia putând fi integrați într-o serie de ținute elegante, cu stil. 

Accesoriile elegante 

Accesoriile cu stil sunt sarea și piperul unor ținute elegante, chiar și în cazul domnilor. Un ceas elegant bine ales poate spune multe despre persoana care îl poartă, la fel de bine precum o pot face și o cravată asortată în mod ideal cu ținuta elegantă purtată sau, de ce nu, un papion. Din lista de accesorii ce nu trebuie să lipsească unui domn elegant fac parte și curelele elegante din piele, brățările masculine, bretelele pentru pantaloni sau batistele ce însoțesc în mod estetic buzunarele vestelor sau sacourilor. 

Adu un strop de eleganță în garderoba ta și integrează aceste articole vestimentare în ținutele tale de zi cu zi, dacă vrei să abordezi stilul elegant masculin. Te vei convinge ulterior de efectul pe care vei reuși să-l creezi printr-o prezență elegantă!