Pe scurt, trebuie să alegi haine în care să arăți prezentabil, fără să pari rigid. 

Pentru a simplifica lucrurile, e bine să achiziționezi haine mai apropiate de stilul business, decât de cel casual. Ține cont de recomandările noastre în ceea ce privește acest cod vestimentar, din articolul de mai jos!

Ce este stilul smart casual?

Smart casual include obiectele vestimentare și încălțămintea purtate îndeosebi de angajați, în cadrul anumitor companii, la care se adaugă și ținutele obligatorii pentru anumite evenimente speciale, precum conferințele, recepțiile sau nunțile. Totodată, stilul smart casual reprezintă o combinație între casual, office și bussines, cu accentul pe alegerea hainelor la granița dintre casual și o ținută mai formală. 

Ținutele smart casual s-au născut din dorința de a condimenta seriozitatea hainelor business, de aceea, atunci când alcătuiești o astfel de ținută, poți combina hainele astfel încât să se încadreze între stilul pretențios și cel simplu, casual. Desigur, acest lucru nu înseamnă că te poți îmbrăca în pantaloni scurți, teniși și sacou elegant.

Sacourile

Cele mai reprezentative piese vestimentare pentru stilul smart casual sunt sacourile, care trebuie să fie cu un singur rând de nasturi. Evită jachetele din piele și nu asorta sacourile la pantaloni, pentru a obține un look mai relaxat, indiferent de eveniment.

Costumele

În ceea ce privește costumele, poți alege modelele din in sau bumbac, care sunt mult mai potrivite decât cele standard, de tip business. Cu ajutorul unui costum din in și o cămașă simplă, albă, poți obține o ținută smart casual ideală. Nu este indicat să porți un sacou de la un costum și pantaloni de la alt costum, deoarece nu vei obține efectul dorit.

Cămășile

Cămășile albe și albastre sunt recomandate pentru a obține cu ușurință o ținută smart casual. Alege modele din bumbac moale, cu dungi și carouri mari, care se potrivesc indiferent de anotimp. Dacă îți dorești o ținută smart casual fără cusur, nu rula mânecile și nu purta cămașa cu nasturii desfăcuți. Totodată, nu uita să ții cămașa în pantaloni sau jeanși!

Puloverele

Bărbații care sunt nevoiți să poarte ținute smart casual pot opta pentru pulovere de cașmir, în timp ce în sezonul rece puloverele pe gât și modelele în V sunt mai adecvate.

Pantalonii

În ceea ce privește pantalonii, poartă culori precum gri, negru sau bleumarin, din țesături rezistente de bumbac sau lână. De preferat ar fi să nu alegi jeanșii sau pantalonii scurți, care nu se încadrează în codul smart casual.

Încălțămintea

Bocanci Timberland sau pantofi negri ori maro, din piele? Toate aceste variante sunt acceptate în ceea ce privește încălțămintea potrivită pentru un stil smart casual. Dacă la o pereche de pantaloni închiși se asortează o pereche de pantofi negri, la cei maro sau gri poți alege încălțăminte de nuanțe maronii. Ghetele și bocancii pentru bărbați sunt potriviți pentru sezonul rece, în timp ce vara poți alege o pereche de loafers. Nu purta teniși sau adidași la ținute smart casual!

Pentru ca ținuta să fie completă, folosește accesorii precum ceasul, cravata și cureaua și nu uita de un parfum discret!