Astăzi, tehnologia a permis evoluția acestor aparate de la cutii care redau imagini alb-negru, pe care mileurile își găseau ușor locul, la ecranele extrem de subțiri și imagine 4K. Diagonala televizoarelor din zilele noastre a crescut și ea atât de mult, încât se pare că fiecare familie își poate improviza propriul cinematograf în living. 

Folosite nu doar acasă, ci și la birou sau în locuri publice, precum restaurante sau baruri, televizoarele pot avea nevoie să fie montate în perete cu ajutorul unui suport special care nu doar că va susține aparatul de peste 40 de kilograme, dar îi va permite poziționarea într-un unghi perfect pentru experiențe unice în fața ecranului ultra-modern. 

De ce ai nevoie chiar și tu de un suport de televizor și cum îl alegi pe cel mai bun dintre toate îți vom spune în rândurile ce urmează.

De ce să folosești un suport TV?

  1. Trecut de la stadiul de moft la cel de accesoriu foarte practic, sau, de ce nu, elegant, suportul TV vine la pachet cu o serie de avantaje. Iată care sunt acestea:
  2. Are un rol estetic - ascuns după televizor, suportul va asigura o stabilitate perfectă a aparatului și o mascare a cablurilor din spatele acestuia.
  3. Te scutește de măsurători - pentru că ești mereu în căutarea echilibrului vizual, vei dori să așezi picioarele televizorului în concordanță cu dimensiunile mobilei din sufrageria ta. Folosind un suport TV, această bătaie de cap va dispărea.
  4. Te scapă de dureri de gât sau de probleme cu ochii - marele avantaj al suportului TV este că îl poți așeza oriunde îți este comod pe perete, astfel încât capul tău să stea perfect drept atunci când urmărești serialul preferat. Durerile musculare și cele de ochi vor fi eliminate din ecuație.
  5. Este versatil - ai cumpărat altă mobilă pentru living și locul televizorului trebuie schimbat? Nicio problemă, suportul acestuia poate fi mutat oriunde dorești, iar locul în care acesta a stat poate fi mascat de o oglindă, un dulap sau o floare imensă în ghiveci.

Totuși, e important să știi că locul unui suport TV nu poate fi pe un perete care nu prezintă o rezistență solidă. Astfel, dacă ai îmbrăcat una din laturile camerei în rigips sau în poliester, e bine să nu așezi televizorul acolo, întrucât greutatea acestuia ar putea determina ruperea întregii plăci, iar renovarea sufrageriei va fi iminentă.

Tipuri de suporturi TV

  • Poți alege dintr-o gamă largă de produse pe cel care te avantajează cel mai mult. Iată ce opțiuni ai, mai concret:
  • Suport TV fix - rămâne acolo unde este montat, este foarte accesibil ca preț, dar nu oferă opțiuni de reglare
  • Suport TV mobil - îți va permite reglarea poziției televizorului, în funcție de locul pe care îl găsești cel mai comod din toată sufrageria. Vei putea înclina, roti sau culisa televizorul până acesta ajunge în poziția dorită
  • Suport TV de tavan - format dintr-un cadru metalic solid, acest tip de suport îți va permite suspendarea televizorului din tavan. Întâlnită mai ales în hoteluri și pensiuni, această metodă de prindere a televizorului este perfectă pentru a oferi încăperii eleganță.

Alegerea unui suport TV ideal pentru tine se face în funcție de dimensiunile televizorului, de locația în care vrei să amplasezi aparatul, dar și de buget. Cumpără un suport TV de la Carrefour, locul de unde vei putea alege din mai multe variante pe cea care te-ar satisface pe deplin și urmărește programele tale preferate ca la cinema!

FOTO Fotografie creată de Naim Benjelloun, de la Pexels