Oraşul Pantelimon din judeţul Ilfov ar putea intra în Cartea Recordurilor pe 23 septembrie, ca localitatea unde s-a preparat cea mai mare salată din lume.

Astfel, pe 23 septembrie, începând cu ora 10.00, în complexul expoziţional EXPOROM, peste 1.500 de voluntari vor pregăti cea mai mare salată vegetariană din lume, pentru care vor folosi 20 de tone de legume.

Salata uriaşă va fi pregătită într-un vas de 18 metri lungime, 3 metri lăţime şi 90 de centimetri înălţime şi marchează inaugurarea complexului expoziţional, situat la ieşirea din Bucureşti, în apropiere de DN3.

La pregătirea celei mai mari salate din lume vor fi folosite următoarele ingrediente: 6 tone de roşii, 4 tone de salată verde, 4 tone de castraveţi, 2 tone de ardei, 2 tone de ceapă, 2 tone de morcovi, 400 de kilograme de măsline, 800 de litri de ulei de măsline şi sare - 400 de kilograme.

După omologarea recordului, cele 20.000 de porţii de salată vor fi oferite căminelor de bătrâni, cantinelor sociale şi altor centre pentru persoane nevoiaşe.

Atmosfera va fi animată prin programe muzicale, iar seara, vizitatorii şi participanţii se vor bucura de un spectacol în aer liber şi de focuri de artificii.

Până în acest moment, recordul mondial la categoria "cea mai mare salată din lume" îl deţine localitatea Ierapetra, din Creta, Grecia, care, în 2010, a preparat o salată de 13.417 kilograme.