Cum înlocuiești stilul clasic cu cel modern

Rucsacul nu mai este un simplu bagaj pe care îl ții în spate, de-acum trebuie să treci la varianta inteligentă care este făcut dintr-un material impermeabil. Te va ajuta să-ți transporți bunurile în siguranță, pe orice fel de vreme. 

Nici claxoanele nu mai sunt ce erau. Oi Bike Bell este noua revoluție în materie de elemente de atenționare a celor care îți sar în față. Arată ca un inel ce se atașează pe ghidon și mulți l-au comparat cu un înger care cântă pe un norișor la harpă, pentru că sună cam așa.

Și dacă avem claxoane haioase, de ce n-am avea și led-uri biciclete inteligente? Găsești orice culoare de vopsea reflectorizantă pentru spițe, pentru ventil sau pentru întreaga bicicletă, dar și stopuri cu proiecție laser, căști cu lumini sau clipsuri cu led pentru încălțăminte. De ce am renunța să pedalăm și după lăsarea întunericului, când ne puteam face atât de ușor remarcați?

Clasicul coș a fost înlocuit mai nou de tot felul de dispozitive, care se atașează la cadrul bicicletelor. Poți agăța de ele inclusiv berea sau vinul, cu toate că știi foarte bine deja că nu este recomandat să pedalezi atunci când te afli sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru a ieși din tipare poți apela și la îmbrăcăminte inteligentă. Levi’s a scos pe piață, în colaborare cu Google, o jachetă high-tech, care se conectează la telefon și te lasă să primești mesaje, să dai telefoane sau să schimbi melodia, doar prin apăsarea mânecii stângi.

Noile standarde pentru siguranța bicicletei tale

De-acum îți poți achiziționa și dispozitive inteligente antifurt. Ellipse este un lacăt smart, pe care îl poți controla prin Bluetooth-ul telefonului. Dispozitivul te atenționează de fiecare dată când bicicleta ta este în pericol. Se încarcă la soare și mai are o funcție de urgență, prin care îți alertează apropiații, în cazul în care ai suferit un accident.

O firmă americană a inventat și briceagul biciclistului, care nu e neapărat un gadget, dar include toate cheile și șurubelnițele de care ai nevoie pentru a face reparații. 

În China s-a inventat pompa Ninja, suficient de subțire pentru a fi introdusă în țeava de la șaua bicicletei, dar care a primit note proaste din partea celor care au cumpărat-o. Motivul? Este prea subțire și nu poți umfla roțile cu ea.

Gadgeturi și invenții pentru tine și bicicleta ta sunt la tot pasul. Fie că apelezi sau nu la ele, important este să te simți cât mai bine atunci când pedalezi, să te bucuri de libertate și de mișcare. 

Sursa foto: shutterstock.com