artistul le-a oferit romanilor o explozie de viata, o doza maxima de energie molipsitoare si “o cina” pe cat de originala, pe atat de neasteptata.

Cele peste doua ore de muzica marca Peter Gabriel i-au miscat, si la propriu si la figurat, pe toti cei prezenti, fie ei fani impatimiti, sau pur si simplu proaspeti admiratori ai artistului. Pentru ca, dupa un asa meniu, cum si-a intitulat Peter Gabriel concertul de la Bucuresti, nu aveai cum sa pleci acasa indiferent.

Peter Gabriel

Peter Gabriel

Inca de la aparitia pe scena, Peter Gabriel si-a surprins publicul vorbind in limba romana, prezentandu-le pe cele doua fete care au cantat in deschidere, Linnea Olsson si Jennie Abrahamson.

Peter Gabriel

Peter Gabriel

Dupa doza de lirism oferit de cele doua suedeze, Peter Gabriel a revenit si a prezentat, asemeni unui masterchef, meinul special al serii: “Intregul show e ca o masa copioasa cu antreu sofisticat, dar usor, cu fel principal, puternic si consistent si desert... delicios!" Si fiecare ingredient a fost din plin savurat de cei prezenti la Romexpo care au aplaudat la scena deschisa la finalul show-ului care face parte din turneul Back to Front, ce promoveaza o reeditare a celui mai cunoscut album din istoria Peter Gabriel: “So“.

Peter Gabriel

Peter Gabriel

Alaturi de cei mai talentati instrumentisti ai lumii, Tony Levin (bass), David Rhodes (chitara), David Sancious (clape) si Manu Katche (tobe), si cele doua suedeze, Peter Gabriel a oferit o lectie de muzica old school, un mix de lumini si culoare, de proiectii video si efecte speciale, care s-au completat perfect cu jocul de scena al artistului si cu sonorizarea perfecta care a facut sa vibreze totul in jur.

Peter Gabriel

Peter Gabriel

De la piesa cu care a inceput spectacolul, “Daddy Long Legs”, pana la “Come Talk To Me”, “Shock the Monkey”, “Family Snapshot” sau “Digging in the Dirt”, “Secret World”, “The Family and the Fishing Net”, “No Self Control”, “Solsbury Hill” reteta pregatita de Peter Gabriel pentru cina de joi seara a celor prezenti la Romexpo a fost perfecta. Dovada reactia spectatorilor care, daca la inceput s-au multumit sa urmareasca pasnic, de pe scaune, toata desfasurarea de forte de pe scena, odata cu piesa “Why Don’t You Show Yourself”, s-au ridicat ridicat in picioare, aplaudand cu patima.

Peter Gabriel

Peter Gabriel

“Desertul” serii a fost unul pe masura antreurlui si a felului principal, din ultima parte a setlistului facand parte cele mai cunoscute piese. “Sledgehammer”, “Don’t Give Up”, “That Voice Again”, “Mercy Street”, “Big Time”, “We Do What We’re Told”, “This Is the Picture (Excellent Birds)”, “In Your Eyes”, “The Tower That Ate People” au dus la extrem sentimentul de melancolie, vitalitatea si geniul musical.

Peter Gabriel

Peter Gabriel

Pe acordurile baladei “Biko”, Peter Gabriel s-a retras de pe scena lasand in urma amintirea unei seri memorabile, sentimentul ca muzica sa este din alta galaxie si un gust dulce si puternic pentru cei care au trait, au gustat si au savurat pana la ultima nota concertul de joi seara.

 

Si nu doar spectatorii au plecat acasa vrajiti. Peter Gabriel a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de multumire pentru fanii din Romania.