Shaquille O'Neal va ramane in istorie ca unul dintre cei mai dominanti jucatori de baschet, reusind sa stranga de-a lungul carierei o avere impresionanta. A inceput sa castige sume mari inca de cand avea doar 20 de ani. Pe vremea aceea nu stia insa ce sa faca cu atatia bani: a reusit sa cheltuiasca peste 600.000 de dolari in doar 45 de minute!

"Cand este tanar nu te pricepi prea bine la afaceri. Eu credeam ca voi incasa direct 1 milion de dolari. In realitate, am primit doar 600.000 de dolari" a povestit jucatorul retras in 2011, dezvaluind ca primul lucru pe care l-a facut dupa ce a primit banii a fost sa-si cumpere un Mercedes negru, acesta fiind un vis de-al sau.

"Am ajuns acasa si cand vede masina tata imi spune: ce dragut.. unde e masina mea? Asa ca l-am sunat pe dealer si i-am spus ca mai vreau una. M-am intors apoi din nou acasa cu masina tatalui si mama imi spune: ce dragut, eu nu vreau una asa mare, vreau una mica" a dezvaluit razand O'Neal. Nu doar ca a cheltuit toti banii, a fost chiar mai rau!

Cateva ore mai tarziu a primit un telefon de la un vechi prieten de familie care ii era si consilierul financiar si i-a transmis ca trebuie sa-si rezolve rapid situatia. Din cauza cheltuielilor sale, O'Neal ajunsese sa aiba o datorie de 80.000 de dolari pana la sfarsitul zilei!