Lucian Boicu, care s-a născut în Buzău, a studiat la Institutul de Artă din Toronto, iar, în prezent, lucrează ca senior compositor la Method Studios, fiind stabilit în Vancouver, potrivit paginii sale de pe un site de socializare.

American Sniper

Lucian Boicu a lucrat la filmele "Gardienii Galaxiei/ Guardians of the Galaxy", "Godzilla", "Uimitorul Om-Păianjen 2/ The Amazing Spider-Man 2", "Legenda călăreţului singuratic/ The Lone Ranger", "Resident Evil: Răsplata/ Resident Evil: Retribution", dar şi la o parte din episoadele serialelor de televiziune "The Borgias" şi "Vikings".

De asemenea, Lucian Boicu a lucrat la efectele vizuale ale filmului "Exodus: Zei şi regi/ Exodus: Gods and Kings", cel mai recent lungmetraj regizat de Ridley Scott.

Lucian Boicu

Potrivit imdb.com, Lucian Boicu face parte din echipa peliculei "Avengers: Age of Ultron", de Joss Whedon, film care se află în postproducţie şi urmează să fie lansat pe marile ecrane din Statele Unite ale Americii pe 1 mai.

"Este o productie care nu a mai fost facuta pana acum. Este foarte greu sa iti inchipui cum ar arata o civilizatie totala de extraterestrii mixati si chestii care sunt anormale, ca un raton si un copac care sunt intergalactici si se duc in batalie." spune Lucian Boicu.

Cand a fost cooptat in echipa de productie a filmului "Lunetistul american", Lucian a aflat ca trebuie sa se ocupe de realizarea efectelor vizuale. Si s-a achitat de sarcina cu succes, devreme ce productia se afla pe primul loc in box office-ul american, cu peste 200 de milioane de dolari incasari in numai 5 saptamani de la lansare.

American Sniper

"La Lunetistul American am lucrat la secventa unde a fost batalia intre soldatii americani si teroristi in futuna de nisip. A trebuit sa punem chiar zece straturi de nisip si vant ca sa ansamblam furtuna si sa dam senzatia de vedere foarte proasta la soldati.", spune Lucian Boicu.

Vezi mai mult pe Stirileprotv.ro

Filmul "Lunetistul american/ American Sniper" este inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevărată legendă a armatei americane, pentru modul în care a luptat în Irak, protejându-şi colegii de arme. Filmul prezintă atât faptele de război ale soldatului considerat cel mai eficient lunetist din istoria militară a Statelor Unite, cât şi lupta acestuia cu traumele cauzate de război şi încercarea de a fi un soţ şi un tată model. Rolul principal este jucat de Bradley Cooper.

"American Sniper", de Clint Eastwood, a primit şase nominalizări la Oscar la cea de-a 87 ediţie a trofeelor acordate de Academia de film americană. Astfel, lungmetrajul a fost nominalizat la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun actor într-un rol principal", "cel mai bun scenariu adaptat", "cel mai bun montaj", "cel mai bun montaj de sunet" şi "cel mai bun mixaj de sunet".