Când s-a născut, Pratik Vitthal Mohite avea mâinile și picioarele extrem de mici. Doctorii le-au spus părinților săi că băiatul nu va putea merge niciodată, ba nici măcar să se miște singur. Însă, el s-a ambiționat și a făcut mai mult decât să accepte ajutorul celor din jur.

În 2012, a început să tragă de fiare, inspirat de unchiul său, care e culturist. Prietenii îl luau peste picior, avertizându-l că își pierde timpul cu o activitate inutilă.

Nu vei reuși, nu ai cum să reușești”, îi spuneau, cuvinte care l-au impulsionat și mai mult să creadă că orice om își poate depăși condiția.

Azi, la 24 de ani, sportivul indian măsoară 102 centimetri înălțime, însă are o rutină similară altor atleți de performanță care nu au dizabilitatea sa. Dimineața aleargă 30 de minute. Atenție, aleargă! Se antrenează câte două ore în fiecare seară, când lucrează diferite grupe de mușchi. De două ori pe săptămână face cardio și închide ziua cu încă 30 de minute de alergare.

Vezi mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

Sportivul, care a obținut titlul de cel mai scund culturist din lume, se va afla în ediția 2022 a celebrei Guinness World Records. Până în prezent a participat la peste 40 de competiții de profil din țara lui, unde i-a impresionat pe adversari cu povestea lui. Vezi VIDEO aici!

Pratik Vitthal Mohite spune că și-a dorit să ajungă în Cartea Recordurilor și va continua să se antreneze pentru a câștiga concursuri de bodybuilding.

Fotografii: Guinness World Records YouTube

Vezi și VIDEO: