CINEMA

Vineri:

"Mizerabilii" - Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Cinema City Cotroceni VIP, Cinema City Sun Plaza, Glendale Studio, Grand Cinema Digiplex, Movieplex, Studio, The Light

Mizerabilii este adaptarea pentru marele ecran a muzicalului ce face in continuare senzatie pe scenele din toata lumea dupa 27 de ani, cu 60 de milioane de spectatori si fiind jucat in 21 de limbi pe tot globul.

Regizat de Tom Hooper, castigator al premiului Oscar pentru The King’s Speech, filmul este o productie Working Title/Cameron Mackintosh si are o distributie de staruri formata din Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Aaron Tveit, Samantha Barks, Helena Bonham Carter si Sacha Baron Cohen.

Mizerabilii este povestea captivanta a unui destin frant de vise destramate, un testament atemporal despre iubire neimpartasita, pasiune, sacrificiu si mantuire. Jackman este Jean Valjean, puscariasul vesnic vanat de nemilosul politist Javert, interpretat de Crowe.

Cand Valjean va accepta sa aiba grija de Cosette (Hathaway), fiica lui Fantine, vietile lor se vor schimba pentru totdeauna.

Sâmbătă:

"Django dezlănţuit" - Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Cinema City Cotroceni VIP, Cinema City Sun Plaza, Corso, Glendale Studio, Grand Cinema Digiplex, Movieplex, The Light

In America sclavagista un dentist german (Christoph Waltz) transformat in vanator de recompense, rascumpara un sclav pe nume Django (Jamie Foxx) si se lasa convins de acesta sa-l ajute sa o elibereze pe sotia lui Broomhilda (Kerry Washington), care a ramas pe plantatia Candyland din Mississippi si este obligata de catre maleficul si sadicul stapan Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) sa ofere favoruri sexuale albilor.

Pelicula va fi lansata in decembrie 2012 si se inspira din "Django", regizat in 1966 de Sergio Corbucci si din remake-ul japonez regizat in 2007 de Takashi Miike, intitulat "Sukiyaki Western Django”.

Duminică:

"Ultima redută" - Hollywood Multiplex, CinemaPro, Cinema City Cotroceni, Cinema City Cotroceni VIP, Cinema City Sun Plaza, Glendale Studio, Grand Cinema Digiplex, Movieplex, Patria, The Light


The Last Stand intra in cinematografele din Romania pe 25 ianuarie si il aduce pe Arnold in primul sau rol principal, dupa o pauza de 10 ani.

Dupa ce isi paraseste postul la divizia antidrog a politiei din Los Angeles, in urma unei misiuni care il lasa plin de remuscari, seriful Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) se muta din Los Angeles in oraselul Sommerton Junction, unde lupta impotriva micilor infractiuni de acolo.

Existenta sa linistita este zguduita in momentul in care Gabriel Cortez (Eduardo Noriega), cel mai cunoscut si cautat traficant de droguri din emisfera vestica, reuseste o evadare spectaculoasa dintr-un convoi al FBI care transporta detinutii catre un penitenciar.

TEATRU

Vineri:

Natură moartă cu nepot obez - Teatrul Odeon, ora 19:00 - Sala Majestic.

Povestea tristă dar şi comică a lui Grasu’ Contrabasu este rodul unor experienţe proprii dar şi a unor întâlniri cu oameni simpli, cu care am trăit şi mai trăiesc alături şi care nu au nimic interesant în ei: nu sunt eroi, nu au aptitudini excepţionale, aspiraţii intergalactice, nu duduie de înţelepciune, nu sunt sfinţi dar nici diavoli, au o singură calitate – sunt oameni. Şi iubesc.

Ion Sapdaru

Distribuția
Pompiliu - Pavel Bartoş
Vanda - Dorina Lazăr
Cesonia - Rodica Mandache
Mirela - Oana Ştefănescu
Lili - Nicoleta Lefter

Regia - Eugen Făt

Scenografia - Constantin Ciubotariu

Hoţii de frumusete - Teatrul Evreiesc de Stat, ora 20:00

Pentru prima data in lume se realizeaza un spectacol de teatru dupa HOTII DE FRUMUSETE romanul celebrului scriitor francez Pascal Bruckner.

Distributia: Florin Zamfirescu, Medeea Marinescu, Ioana Pavelescu, Stefana Samfira, Radu Micu, Ionut Niculae.

 In fiecare dintre noi exista un hot de frumusete. Si in fiecare dintre noi exista un moment in care acest hot isi da cagula jos si se intreaba: “Cand incepi sa te nasti cu adevarat? Exista tinerete vesnica? Ce inseamna prietenia si tradarea? Furand frumusetea altei persoane reusesti sa fii fericit? Poti sa iubesti pe cineva cu adevarat?”

La 20 de ani frumusetea este o evidenta, la 50 o recompensa , la 70 un miracol. Frumuseţea îi dă unei fiinţe omeneşti statutul unei opere de artă, dar un fleac o poate transforma pe regina de ieri, intr-o zdreanta. Povestea hotilor de frumusete este povestea faptelor noastre, a fricilor, a frustrarilor, povestea a ceea ce simtim, a ceea ce intelegem.

Hotii de frumusete

 

HOTII DE FRUMUSETE este recunoscut ca fiind cel mai important text literar al lui Pascal Bruckner, desi celebritatea si-a asigurat-o prin “Luni de fiere”, carte dupa care binecunoscutul regizor Roman Polanski a realizat filmul “Luna amara” distins in 1992 cu Premiul Oscar.

Sâmbătă:

”Fă-mi loc!” de Anthony Michineau - Sambata 26.01.2013 - Godot Teatru Cafe, ora 16:30.

Regia: Radu Beligan

Cu: Marius Manole, Medeea Marinescu

Marius Manole

 

Cea mai indrăgită actriță de film se întâlnește în sfârșit cu cel mai "pe val" actor de teatru într-o comedie a cărei producții este semnată de "Asociația INSPIRA".

"Fă-mi loc!" spune povestea a doi tineri ce se regăsesc în ajunul Crăciunului în cușeta unui tren de noapte. Ea, o fată singură, șarmantă, aventurieră, el, un bărbat cu principii, pus in fața unui eveniment neprevăzut ce-i va răsturna întreaga existentă.

Suntem în ajunul Crăciunului. E momentul în care simțim mai mult ca oricând să fim înconjurați de familie și de cei pe care îi iubim cu adevărat.

Hazardul îi aduce pe Manuel si Camilla împreună, doi oameni ce nu au aparent nimic în comun, ceea ce va genera nenumărate "scântei". Însă amandoi caută să înțeleagă și să SE înțeleagă, amândoi au nevoie să se destăinuie, și mai mult, amândoi au nevoie de a se vindeca de singuratate.

"Fă-mi loc!" este un spectacol care ne invită să reflectăm asupra propriei noastre existențe dincolo de orice convenientă socială.

Duminică:

Moartea unui comis voiajor - Teatrul Bulandra, ora 19:00

"Considerată una dintre marile piese ale secolului XX şi premiată cu Premiul Pulitzer în 1949, Moartea unui comis-voiajor a fost jucată de nenumărate ori pe scenele teatrelor din toată lumea.

Teatrul lui Arthur Miller are forţa tragică de a transforma experienţa în destin şi destinul în libertate. Moartea unui comis-voiajor este o piesă celebră care a marcat publicul de pretutindeni prin subiectul abordat. Într-o lume contemporană dominată de reclame, beton şi ideea succesului imediat, dramele sufleteşti ale omului simplu sunt înghiţite în vârtejul unei societăţi de consum care devorează încet, dar sigur, umanitatea din noi." Felix Alexa

Moartea unui comis voiajor

 

Distributie:
Willy Loman - Victor Rebengiuc
Linda Loman - Mariana Mihuţ
Biff - Şerban Pavlu
Happy - Marius Chivu
Femeia - Dana Dogaru
Ben - Claudiu Stănescu
Howard - Dan Aştilean
Stanley - Valentin Popescu
Letta - Alexandra Murăruş
Sabina Posea

Avarul indragostit - Teatrul de Comedie, Duminica, 27 ianuarie, ora 19:00

În textul lui Cristian Juncu nu avariţia este în prim plan ca în Avarul lui Molière, ci controlul şi manipularea. E o piesă despre lumea noastră, despre un conflict între generaţii,
despre generaţia care frânează şi care nu mai pleacă şi despre tinerii care nu mai au loc. Sună grav dar, de fapt, e o comedie duioasă.

Vlad Massaci

Avarul îndrăgostit

 

Distributie:

Tatăl, îndrăgostit de “Prinţesă” Ion Chelaru
Fiul, iubitul “Prinţesei” Bogdan Cotleţ
Fiica, iubita Consilierului Dorina Chiriac / Andreea Samson
Consilierul Marius Florea Vizante / Dragoş Huluba
Baronul Dan Tudor
“Prinţesa” Laura Creţ
“Che Guevarra”, un revoltat Şerban Georgevici
Jamaicanu Dan Rădulescu
Agenta Mirela Zeţa
Un actor Angel Popescu
O actriţă Andreea Samson / Domnița Ciolacov
Altă actriţă Mihaela Măcelaru

EVENIMENTE

Vineri:

Django Sound Quartet - La Historia de Cuba, ora 21:00

Sâmbătă:

STUBBORN HEART (One Little Indian, UK)
FANTASTIC MR. FOX (Black Acre, UK)
ViLLΛGE (Origami Sound, RO)

Control / Sala Berlin
Sambata, 26.01.2013, ora 22
Intrare: 20 lei

……………

Seria de concerte New Pop Order este dedicata numelor tinere si ambitioase din muzica underground – proiecte ce abordeaza intr-un mod contemporan sensibilitatile pop clasice, aflate intr-o continua formare. Incepand din 2010, New Pop Order a adus in Control formatii ca Thieves Like Us, Keep Shelley in Athens, When Saints Go Machine, Starfucker sau Porcelain Raft.

"Jazz's gonna' break the ice" - Green Hours 2, ora 20:30

Duminică:

Wolf Gathering - Club Panic, ora 20:00