FILM

Water Diviner
Regie: Russel Crowe
Distributie: Russel Crowe, Olga Kurylenko

In desertul australian fermierul Connor (Russell Crowe) este celebru pentru modul in care gaseste apa. Visul lui Connor este sa-si creasca bine cei trei fii, iar viata lui este distrusa cand, trimisi pe frontul de la Gallipoli, baietii nu mai dau niciun semn acasa. Connor va calatori in Turcia pentru a descoperi ce s-a intamplat, dar oare mai este vreo sansa sa isi gaseasca fiii in viata?

Birdman
Regie: Alejandro González Iñárritu
Distributie: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton
Data: 16 ianuarie

La patru ani dupa "Biutiful", Alejandro González Iñárritu revine cu o comedie neagra. Acest film prezinta portretul unui fost star al filmelor cu super-eroi, interpretat de Michael Keaton, care incearca sa revina in actualitate si sa aiba din nou succes cu ajutorul unei piese pe Broadway. Din distributia peliculei mai fac parte Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts si Zach Galifianakis.

Blackhat
Regie: Michael Mann
Distributie: Chris Hemsworth, Viola Davis

In thrillerul Blackhat, in regia lui Michael Mann, Chris Hemsworth este un hacker condamnat la inchisoare, care este eliberat pentru a ajuta politia sa prinda o organizatie criminala care pune la cale un atac cibernetic. Din distributie mai fac parte Viola Davis, John Ortiz. Filmul se va lansa la cinema incepand cu 16 ianuarie 2015.

Big Eyes
Regie: Tim Burton
Distributie: Amy Adams, Christoph Waltz, Krysten Ritter

In "Big Eyes", Walter (Christoph Waltz) si Margaret Keane (Amy Adams) sunt doi artisti casatoriti care au devenit faimosi in anii '60 pentru picturile lor cu femei si copii cu ochii foarte mari. Picturile au devenit foarte populare, gasindu-se in orice benzinarie sau magazin din SUA.Totul a mers foarte bine pana cand Margaret, o fire foarte timida, s-a saturat sa stea in umbra, in timp ce sotul ei primea toate laudele pentru munca ce era de fapt a ei. Cei doi au divortat in 1965 din aceasta cauza iar Margaret chiar l-a provocat pe Walter in nenumarate randuri sa picteze ceva ad-hoc in public, dar acesta a refuzat de fiecare data.

Dupa ce Walter a acuzat-o ca isi asuma singura meritul pentru portrete, Margaret l-a dat in judecata. Dorinta lui Margaret s-a implinit: judecatorul le-a cerut sa picteze acolo, pe loc. Ea a terminat pictura intr-o ora in timp ce Walter nu a pictat nimic, pe motiv ca este ranit la umar. Drept urmare, judecatorul a decis ca Margaret sa primeasca 4 milioane de dolari pentru stresul emotional suferit

PARTY

Smells Like The 90’s” - Studio Martin

17 Ian ora 23:00 - 06:00

Smells Like The 90’s” - Studio Martin

“Smells like the 90’s” is ready to knock your sox off! Nostalgia anilor de glorie '90 se va transforma, pe 17 ianuarie 2015, la Studio Martin, intr-un party “condimentat” cu unele dintre cele mai tari piese ale artistilor Depeche Mode, Prodigy, Snap, Haddaway, Faithless, Daft Punk, Chemical Brothers, Baby D, MC Hammer si multi altii.

DJ Vasile, Dobrica, Elektromekanik si Happy Gutenberg vor prelua controlul pupitrului de la Studio Martin pentru o noapte ce se va lasa cu revederi frumoase, cu amintiri incredibile, cu dansuri nebune, cu prietenii vechi si noi, dar mai ales cu muzica adolescentei noastre!

ArtRooms - Vakula, Terrence Parker - Palatul Camerei de Comert

16 Ian ora 22:00 - 05:00

ArtRooms - Vakula, Terrence Parker - Palatul Camerei de Comert

Imagineaza-ti o lume in care timpul se opreste in loc, iar simturile tale se conecteaza. Se conecteaza la fior, la ureche, la piele, la retina.

Te invitam intr-un spatiu atemporal unde urechea iti este rasfatata de sunete inalte care trezesc leul din tine prin arta contemporana, iti restarteaza perspective si dau nastere la noi orizonturi. Te invitam intr-un spatiu unde totul este despre acum.

Mai multe detalii pe Orasulm.eu.

TEATRU

In valea cu parfum de flori si zumzet de albine...

Duminica, 18 Ianuarie 2015, ora 19:00 - Teatrul de pe Lipscani, Sala Mare, Bucuresti

In valea cu parfum de flori si zumzet de albine...

Un cuplu fericit, care trăieşte în atemporalul rural, are în sfârşit parte de o surescitare a vieţii de zi cu zi. Pepino (Bogdan Mălăele), plictisit de eterna rutină şi veşnic cicălitoarea nevastă, hotărăşte că ar fi momentul să facă schimb de responsabilităţi cu Lisa (Meda Victor). Aşadar, soţul rămâne cu treburile casnice, iar consoarta pleacă la cosit. E momentul ca în scenă să-şi facă apariţia Tatăl (Horaţiu Mălăele), neîndemânatic şi foarte miop. Ce se poate întâmpla într-o gospodărie în care doi bărbaţi încearcă să facă pe femeile? Este într-adevăr întreţinerea unei gospodării atât de grea pe cât se plânge Lisa?

Distibuţia: Horaţiu Mălăele
Bogdan Mălăele
Meda Victor
Regia: Horaţiu Mălăele
Scenografia: Ştefan Caragiu
Costume: Liliana Cenean

Femeia care si-a pierdut jartierele

Sambata, 17 Ianuarie 2015, ora 19:00 - Teatrul de pe Lipscani, Sala Mare, Bucureşti

Femeia care si-a pierdut jartierele

Piesa FEMEIA CARE ŞI-A PIERDUT JARTIERELE este scrisă în 1851 de Eugène Labiche, maestrul vodevilului francez. Bastonade, quiproquo-uri, cântece şi bătăi cu frişcă sunt elemente ale spectacolului imaginat de regizorul Silviu Purcărete ca pe o farsă, în care artişti şi mobile burgheze fantomatice alunecă cu graţie pe parchetul lucios.

Distributie:

George Mihăiţă
Horatiu Malaele
Mihaela Teleoacă / Dorina Chiriac

fierăstrău şi percuţie Lucian Maxim