În timpul primului interviu pe care l-a acordat de la realegerea sa ca preşedinte al Rusiei, Vladimir Putin a vorbit despre sexul în grup, scrie The Telegraph.

"Unii fani ai sexului în grup spun că acesta este mai bun decât cel cu o singură persoană, deoarece este o muncă colectivă", a declarat preşedintele Rusiei.

"Este în regulă să faci ceea ce vrei în privat, dar nu sunt de acord cu încărcarea actelor fiecăruia pe internet. Acest lucru ar putea face subiectul unor proceduri legale", a mai spus Putin.

Afimaţia lui Putin a fost făcută în contextul unei discuţii despre o orgie care a avut loc în Muzeul de Biologie al Rusiei în anul 2008, în care a fost implicată una dintre membrele grupului Pussy Riot.

Pe 21 februarie, cinci femei care purtau cagule pe faţă au ocupat altarul Catedralei Hristos Mântuitorul din Moscova. Imitând o rugăciune, ele au invocat-o, pe ritmuri punk, pe Fecioara Maria, rugând-o "să îl alunge pe Putin" (de la putere, n.r.) şi au fost în cele din urmă evacuate de agenţii de securitate.

Trei dintre membrele formaţiei Pussy Riot - Nadejda Tolokonnikova, în vârstă de 22 de ani, Ekaterina Samuţevici, în vârstă de 30 de ani, şi Maria Alehina, în vârstă de 24 de ani - au fost identificate şi condamnate pe 17 august la doi ani de închisoare fiecare, "huliganism" şi "incitare la ură religioasă", o pedeapsă care i-a adus guvernului rus numeroase critici din străinătate. Acestea au făcut ulterior apel.

Poliţia moscovită a anunţat că a ordonat căutarea celorlalte membre ale trupei Pussy Riot, două dintre acestea fugind din Rusia.

"Două dintre membrele trupei noastre au reuşit să fugă din ţară şi să scape astfel de ancheta judiciară. Ele vor recruta feministe din străinătate pentru a organia noi acţiuni", a anunţat formaţia pe pagina sa de Twitter pe 26 august.