Noi iti facem recomandarile pentru cele mai potrivite vinuri in sezonul cald.

La fel cum iti schimbi garderoba o data cu venirea caldurii, asa trebuie sa-ti reorientezi si gusturile in materie de gastronomie. Cu vinurile lucrurile nu stau chiar la fel insa, deoarece preferinta in materie de alcool a oamenilor tinde sa se mentina, indiferent de anotimp.

Chiar si asa insa, nu strica sa incerci noi soiuri:

1. Sauvignon Blanc

Soiurile de struguri din care se obtine bautura sunt cultivate in Franta, Chile, Canada, Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud, Brazilia si Moldova. Extrem de cunoscut, gustul vinului Sauvignon Blanc este intepator, elegant si proaspat, numai bun pentru aceasta perioada a anului.

Merge bine cu: branza de capra, peste la gratar si fructe de mare, mancaruri care au coriandru in compozitie

2. Albarino

Provenind din zona de Nord-est a Spaniei, mai exact din Galicia, Alabarino este o alegere potrivita pentru vremea frumoasa de afara. Vinul alb se potriveste mai ales cu mancarurile de peste.

Merge bine cu: scoici, supa gazpacho, salata de rosii

3. Pinot Grigio

Chiar daca nu au o faima la fel de mare ca alte soiuri recunoascute la nivel mondial, vinurile Pinot Grigio isi pot face loc pe lista ta din acest sezon fara niciun fel de problema.

Merge bine cu: fructe de mare, paste si risotto.

Citeste mai mult pe www.foodstory.ro