Atkinson, în vârstă de 57 de ani, susţine că celebrul personaj pe care l-a creat i-a adus multe recompense, dar că, în opinia sa, actorii ajunşi la o anumită vârstă şi care au roluri copilăreşti riscă să devină "ceva trist", informează The Telegraph.

"Rolurile care mi-au adus cel mai mare succes - cele mai mult fizice, aproape copilăreşti - am tot mai mult sentimentul că le voi face din ce în ce mai puţin. Pe lângă faptul că abilităţile fizice încep să scadă, înclin să cred că persoanele ajunse la o anumită vîrstă nu mai pot interpreta roluri copilăreşti. Trebuie să fiu atent", a declarat Rowan Atkinson.

Rowan Atkinson, născut pe 6 ianuarie 1955, este un renumit actor de comedie britanic, devenit celebru graţie personajului Mr. Bean, pe care l-a interpretat într-un serial TV omonim. Serialul a cuprins 14 episoade, difuzate la televiziunea britanică între anii 1990 şi 1995, şi a fost preluat de televiziunile din peste 200 de ţări. Rowan Atkinson este pasionat de automobilism, a scris numeroase articole pentru revista britanică Car şi deţine câteva maşini de curse.