La o simplă plimbare printr-un magazin de profil, mulţi bărbaţi încep să aibă impresia că au nevoie de un produs sau altul. Însă poţi arăta şic fără să cheltui o avere pe rutina de îngrijire zilnică.

Te tunzi singur

Metoda ar putea să nu fie extrem de populară în rândul bărbaţilor, dar funcţionează în cazul celor care au o coafură simplă. Este uşor de aplicat regula dacă investeşti într-un aparat de tuns, iar pe internet găseşti foarte multe filmuleţe din care poţi învăţa cum să o faci. Din primele două-trei tunsori îţi vei recupera investiţia, apoi vei beneficia de coafuri gratuite. Iar în timp, vei căpăta şi mai multă experienţă. Pe piaţă există mai multe modele moderne şi eficiente de aparate de tuns, unele având mai multe setări pentru lungime, dar şi piepteni reglabili atât pentru barbă, cât şi pentru păr.

Mai puţin înseamnă mai mult

Este o zicală valabilă şi în modă, dar şi în îngrijirea corporală. De exemplu, faptul că foloseşti de două ori mai multă cremă de faţă nu înseamnă că vei creşte eficienţa produsului, dar îi vei mări preţul. Potrivit specialiştilor de la thegroomclinic.com, 90% dintre bărbaţi folosesc o cantitate prea mare de produse pentru îngrijirea tenului. Aceştia spun că o cantitate cât un bob de mazăre este suficientă pentru hidratare. Aceeaşi măsură trebuie folosită şi în cazul produselor de curăţare în profunzime a pielii. Excesul poate face mai mult rău pielii şi părului. De exemplu, produsele folosite la coafare aplicate în cantităţi prea mari încarcă firul de păr, chiar şi în condiţiile în care se folosesc mărci foarte bune. Acelaşi lucru este valabil pentru şampon, care, folosit în exces, poate elimina uleiurile naturale de pe scalp. De altfel, părul nu trebuie spălat zilnic, decât dacă se folosesc produse de coafare în fiecare dimineaţă. Altfel, părul poate fi spălat la două-trei zile.

În cazul parfumului, acesta trebuie aplicat pe piele, în locurile cele mai calde, în spatele urechilor, pe interiorul încheieturii mâinii etc. Nu frecaţi pielea după aplicarea parfumului, pentru că îi veţi modifica mirosul. Produsul poate fi pulverizat uşor pe păr.

Cumperi produse în cantitate mare

O parte din preţul unui produs acoperă ambalajul. Acesta este motivul pentru care specialiştii recomandă achiziţionarea produselor pentru îngrijire în cantităţi mai mari, pentru că astfel se plăteşte ambalajul o singură dată. Este una dintre cele mai bune metode de a beneficia de produse de calitate la un preţ cât mai accesibil posibil.

Caută produse de îngrijire a pielii care să fie cât mai eficiente. De exemplu, un produs bun de curățare a pielii ar trebui să lase tenul curat fără a afecta echilibrul acestuia, fără a-l usca sau încărca de uleiuri. Nu ar trebui să fie nevoie ulterior de un toner pentru a elimina restul de murdărie. Pentru că timpul costă bani.

Investiția în produse de calitate înseamnă, de fapt, economisire pe termen lung.

Bărbieritul înseamnă și exfolierea pielii, deci nu mai ai nevoie de produse de acest tip, în caz că foloseai, iar dacă faci acest lucru la frizerie, poți beneficia și de acele prosoape calde aplicate ulterior pe ten, care acționează ca o baie de abur.

O metodă de a economisi bani este să achiziţionezi produse de îngrijire corporală cu funcţii multiple. Există, de exemplu, în magazine, săpun special de curăţare a feţei care poate fi folosit şi la obţinerea de spumă pentru ras. Sau un şampon uscat folosit de obicei în frizerii care poate funcţiona şi ca produs pentru coafare.

Utilizarea unor produse nu este justificată

Uleiul de cocos este bun pentru gătit, pentru smoothie-uri. Dar este şi un excelent produs de curăţare a pielii, putând fi folosit cu încredere înainte de ras, iar pe timpul verii hidratează foarte bine pielea. Deci, înainte de a pleca la cumpărături, verifică în cămară şi vezi de ce produse dispui.

Nu cheltui bani pe brand

Nu numai brandurile scumpe oferă rezultate de excepţie. Cel mai bine este să te concentrezi pe ingredientele produsului şi nu pe preţ. Dacă îţi place un anumit produs, dar este prea scump, uită-te la lista de ingrediente principale şi în mod sigur le vei găsi într-un produs mai ieftin.

Cel mai important lucru este să îţi cunoşti tipul de piele şi pe cel de păr, astfel încât să poţi cumpăra cele mai potrivite produse. Nu este nimic mai greşit decât să pui un produs scump pe tipul nepotrivit de piele sau păr.

Nu în ultimul rând, bea multă apă, aceasta fiind benefică atât pentru aspectul fizic exterior şi sănătate în general, cât şi asupra bugetului. Un pahar mare de apă consumat înainte de masă te ajută să te simţi mai sătul şi să mănânci mai puţin. Nu numai că vei economisi o parte din banii de mâncare, dar te vei simţi mai bine după ce vei fi hidratat aşa cum trebuie.

Sursa foto: Pexels.com, Unsplash.com