De obicei, răcelile se tratează, alături de tradiţionalele medicamente, cu ceaiuri fierbinţi şi supă de pui.

Însă Jenni Britton Bauer, proprietara unei cofetării din Ohio, spune că reţeta ei de îngheţată alungă răceala, fiind plină de ingrediente care tratează simptomele virale.

Astfel, îngheţata conţine miere şi pectină lichidă, pentru tratarea durerilor de gât, ghimbir şi ardei iute, care au proprietăţi antiinflamatoare, combat febra şi durerile de încheieturi, suc de lămâie şi portocală, pentru o supradoză de vitamina C, informează dailymail.co.uk.

inghetata

 

Deşi nu elimină complet virusul, îngheţata fortifică sistemul imunitar în timpul bolii, spune creatoarea ei.

Bauer a fost foarte generoasă şi a oferit reţeta acestei îngheţate, pentru care sunt necesare 2 căni de suc proaspăt de portocale, 1/3 cană suc de lămâie proaspăt, 2/3 cană de zahăr, 1/3 cană de miere, 1/4 linguriţă de pudră de ghimbir, 80 de grame de pectină lichidă, 1/8 linguriţă de ardei iute şi, opţional, 2 - 4 linguri de coniac - care acţionează ca un antiseptic.

Sucul de lămâie se combină cu cel de portocale, zahărul, mierea, ghimbirul, într-o cratiţă, pe foc mediu, iar după dizolvarea zahărului se ia de pe foc, se adaugă restul ingredientelor şi se lasă la răcit într-o cutie cu capac. Se pune în congelator şi se lasă câteva ore.

Bauer a preparat pentru prima dată această îngheţată în 2004, iar între timp a lansat şi o versiune pentru copii, care, în loc de coniac, conţine un suc concentratat de cireşe.