Iată mai jos o listă de tips & tricks pentru următoarea ta călătorie, valabile indiferent de destinația aleasă. 

Alege-ți haine confortabile, dar și stilate în același timp

Atunci când te gândești la un concediu, e posibil să îl asociezi implicit cu haine cât mai comode. Astfel, ajungi să împachetezi un număr mare de tricouri și pantaloni scurți, ca să fie simplu și rapid. Gândește-te însă că în călătorie vei vrea să faci poze ca să ai amintiri. Cu siguranță vei întâlni peisaje superbe și vei realiza că altfel arată o poză în care ești îmbrăcat mai stilat într-un astfel de cadru decât dacă ești îmbrăcat banal. Așa că adaugă în bagajul tău atât haine sport, cât și haine casual, dar și câteva piese elegante, pentru serile la restaurant. 

Nu uita electronicele neapărat necesare

În călătorie ai nevoie neapărat de telefon, cameră foto, cameră video, poate un laptop, precum și încărcătoarele necesare. Suntem obișnuiți să luăm tehnologia cu noi și atunci când mergem în concediu, așa că alege ce ai nevoie din lista de electronice NEX pentru a fi sigur că nu uiți nimic important. Este ideal să te raportezi la detalii precum durata de viață a bateriei, greutatea pe care o are fiecare aparat în parte, precum și rezistența la condițiile de drum, care pot fi uneori mai vitrege. 

Bagajul ideal este bagajul pe care îl poți căra fără probleme

De câte ori nu ai văzut persoane cu bagajul mai mare decât puteau duce? Vei spune că ai nevoie de toate acele lucruri, însă în momentul în care vrei să ridici bagajul, abia poți să îl urnești. Dacă obișnuiești să pleci mai des în călătorii, vei vedea că nu ai nevoie de absolut tot și că, treptat, vei învăța ce folosești cu adevărat și ce nu. Ideal e să optimizezi spațiul din bagaj prin rularea hainelor și prin selecția acelor articole neapărat necesare. Documentează-te în ceea ce privește vremea în locul în care pleci. Dacă este cald și însorit, nu are rost să cari și o umbrelă. În schimb, dacă este frig, ia-ți haine intermediare sau mai groase și lasă-le pe cele subțiri acasă.

Ia cosmeticele necesare, în cantitățile necesare

Cel mai bine este să cumperi cosmetice special pentru călătorie. Acolo unde ai nevoie de cantități mici, cumpără astfel de recipiente, astfel încât să nu îngreunezi inutil bagajul. În plus, dacă sunt cumpărate special pentru vacanță, le vei împacheta direct și nu le vei mai uita acasă, așa cum se întâmplă atunci când vrei să le iei pe aceleași. Așează-le într-o borsetă rezistentă sau într-o cutie, astfel încât să nu ai surprize cu ambalaje crăpate și cosmetice care se împrăștie pe hainele tale. 

Ai grijă ce mănânci

Ultimul lucru pe care ți-l poți dori într-o vacanță e să ai probleme cu stomacul din cauza alimentelor consumate. De aceea, acordă atenție mâncărurilor pe care le consumi. Evită fructele sau legumele dacă nu le poți spăla corespunzător. Mai bine consumă banane sau portocale pe care le poți decoji și salate pregătite la restaurant. Nu consuma lapte sau produse lactate nepasteurizate. De asemenea, e mai bine să eviți mâncarea servită stradal, fiindcă nu știi exact în ce condiții a fost ținută. Cel mai bine este să te documentezi înainte la ce localuri și restaurante este ok mâncarea, în funcție de recenziile localnicilor.

Fă-ți o listă cu obiectivele principale

Într-o călătorie, timpul este vital. De aceea, e bine să te documentezi înainte să pleci la drum și să afli care sunt cele mai populare și recomandate obiective turistice de vizitat. În felul acesta, îți poți organiza timpul cât mai eficient și vei fi sigur că bifezi cele mai frumoase locuri. Te ajută și dacă le plasezi în ordinea importanței, pentru că nu-ți va părea atât de rău dacă ratezi un obiectiv mai puțin atrăgător. Caută informații și în ceea ce privește timpul mediu de așteptare la intrarea în diverse muzee sau obiective turistice, fiindcă deseori se pot forma cozi, iar programul tău se poate decala. 

Ține cont de aceste sfaturi atunci când te pregătești de plecarea într-o vacanță. Te vor ajuta să gestionezi mai eficient timpul dedicat călătoriei și să te întorci mai mulțumit, cu cardul de memorie plin cu fotografii deosebite. 

Sursa foto: pixabay.com