Și pentru că atunci când arăți și te simți bine, ai încrederea și energia de a face absolut tot ce ce îți trece prin cap, în cele ce urmează discutăm despre câteva schimbări care îți vor da imboldul necesar.

Schimbă-ți frizura și garderoba

Un an nou, un look nou! Dacă tot este perioada reducerilor, poți profita de ocazie pentru a investi în câteva piese atemporale, cum ar fi un costum nou sau o pereche de pantofi, dar și în câteva ținute casual, perfecte pentru activitățile de zi cu zi. În plus, o schimbare de frizură îți va oferi un aer fresh și va contribui la conturarea unei imagini încrezătoare pentru tine. În felul acesta, îți va fi mult mai ușor să gestionezi provocările care apar și să îți atingi obiectivele. 

Încearcă un nou parfum

Sunt nenumărate parfumuri barbatesti care pot fi o adevărată semnătură a personalității tale, așa că a venit momentul să îl alegi pe cel care chiar te reprezintă. Sau pe cele care te reprezintă, pentru că, de exemplu, poți mixa aromele în funcție de starea de spirit, de ocazia la care le porți sau de ținutele alese. De asemenea, poți alege un parfum cu note lemnoase sau picante pentru sezonul rece și unul mai light, cu note ceva mai delicate, cum sunt citricele, pentru vară. La fel ca imaginea pe care o afișezi, parfumul este o modalitate de exprimare a ta, a unui mesaj, a unei atitudini. 

Fă cât mai mult sport

Dacă ești deja abonat la o sală de forță sau practici un anumit sport, foarte bine, ține-o tot așa! Dacă nu, este momentul să te orientezi asupra unei activități care să fie pe placul tău, dar care să te și ajute să te simți bine în fiecare zi. Pentru că da, sportul nu este benefic numai pentru pentru corpul tău, pe care îl poate modela exact așa cum îți dorești, ci și pentru minte, contribuind la creșterea nivelului de dopamină, substanță responsabilă pentru declanșarea stărilor de fericire și relaxare, dar și pentru reglarea somnului și a puterii de concentrare. Iar partea bună este că sunt o mulțime de activități faine din care poți alege, pentru a face mișcare cât mai des, astfel încât să nu percepi sportul ca pe o corvoadă.

Descoperă un hobby interesant

Hobby-urile sunt excelente pentru dezvoltarea ta personală și, de ce nu, profesională. Pe lângă faptul că te ajută să descoperi lucruri noi, care se pot dovedi a fi utile atunci când te aștepți mai puțin, acestea îți antrenează mintea (uneori, chiar și corpul, dacă este vorba despre o activitate fizică, un tip de mișcare) și te ajută să îți depășești limitele, să nu te plafonezi. În ceea ce privește alegerea lui, treaba stă destul de simplu: gândește-te care sunt domeniile tale de interes (poate fi vorba despre orice, de la muzică și artă, la pescuit și preparare de cocktailuri), rămâi la cel care te pasionează cel mai mult și vezi ce poți face în direcția lui (un curs, un atelier, o excursie sau chiar un plan de afaceri).

Acestea fiind spuse, a venit momentul să îți pui în aplicare toate ideile și să te apuci de proiectele la care ai visat dintotdeauna. Nu uita să faci câteva mici schimbări pentru a te simți și a arăta așa cum îți dorești, pentru a prinde curaj și pentru a avea energie să îți atingi toate obiectivele!

Foto: Shutterstock