”Cause if you like it, then you shoulda put a ring on it” este chiar sfatul uneia dintre cele mai puternice figuri feminine din pop culture - Beyoncé. 

Ascultă de aceasta și analizează situația, înainte de a o cere pe partenera ta în căsătorie. Bucuriile, împlinirile și toate momentele speciale trebuie să se regăsească pe lista ta de motive, dar, asigură-te că și ea își dorește același lucru. Dacă vrei să-ți întemeiezi o familie și o legătură pe viață cu iubita ta, iată câteva dintre semnele care te anunță că ești pregătit:

Ești îndrăgostit lulea

Pe cât de simplu sună, pe atât de important este acest aspect. O relație de lungă durată și o căsnicie se clădesc prin iubire și devotament, iar atunci când ai aceleași sentimente după ani de zile, nimic nu poate fi mai clar. Nu ignora nici nerăbdarea care te cuprinde periodic. Dacă simți că vrei să-i faci surpriza vieții ei, alege-l cât mai repede din gama de inele de logodna pe cel care o reprezintă cel mai bine. De ce să aștepți când știi că ea este aleasa?

Ești pregătit să te stabilești la casa ta

Viața de burlac are farmecul ei și, cu siguranță, îți amintești cu drag, încă, de acea perioadă. Vine însă un moment în viață când te simți pregătit să să te stabilești la casa ta. Pentru a marca acest moment cum se cuvine, cererea în căsătorie nu trebuie să întârzie. Desigur, dacă partenera ta este genul nonconformist, s-ar putea să ți-o ia înainte. Acest nou început nu înseamnă că îți vei lua adio de la viața de dinainte, ci că deciziile și prioritățile tale iau acum o altă formă.

Ai discutat despre viitor cu partenera ta

Discuțiile deschise despre deciziile de viitor fac parte din obiceiurile sănătoase care nu trebuie să lipsească din nicio relație. Dacă ați avut astfel de conversații, vă doriți copii împreună și locuiți deja în casa voastră, căsătoria poate fi pasul care te aduce și mai aproape de visurile pe care le ai alături de persoana iubită.

Te simți singur când nu ești alături de ea

Felul în care te simți atunci când ești alături de persoana iubită spune multe despre ceea ce simți pentru ea. Însă, dacă vrei să știi cât de mult o iubești, trebuie să petreci și timp departe de ea. Dacă ți-e dor de fiecare dată când nu sunteți împreună și abia aștepți momentele de revedere, înseamnă că ești pregătit să treci la următorul capitol. Nu uita că, la începutul relațiilor, te vei simți foarte atașat de partenera ta, dar trebuie să aștepți o bucată de timp până ești cu adevărat sigur de sentimentele tale.

Pui pe primul loc fericirea ei

Unul dintre semnele că relația în care ești va fi de lungă durată este renunțarea la ego. Când începi să recunoști că greșești, dar și când pui fericirea ei pe primul loc, poți ști sigur că ești pregătit să te dedici în totalitate acestei persoane. Căsătoria este un pas mare în viața de cuplu și trebuie privită ca un angajament serios, chiar sacru. Compromisurile trebuie făcute de ambele părți, dacă îți dorești să existe armonie și echilibru. De asemenea, dacă reușești să comunici și să-ți înțelegi partenera chiar și în momentele de conflict, cu siguranță ești pregătit să o ceri în căsătorie.

Ține minte că un angajament precum căsătoria nu este o treabă ușoară și vei avea de muncit la relație pe tot parcursul vieții. A împărți viața cu o altă persoană înseamnă a crea ceva nou pentru fiecare dintre voi, iar începutul poate fi mai complicat. 

Nu uita nici că obiceiurile sau regulile societății nu trebuie să te împingă spre a face un pas pe care nu ți-l dorești, iar o relație poate fi la fel de frumoasă chiar și fără căsătorie. Însă, dacă partenera ta ține la astfel de instituții și vrea ca relația voastră să fie legalizată, discută mai mult cu ea pe această temă înainte de a face un compromis. Comunicarea și înțelegerea sunt cele mai clare semne.

Sursa foto: pexels.com