Dacă ai un spațiu destul de mic, minimalismul te avantajează prin accentul pus pe o atmosferă cât mai aerisită, simplă, dar stilată. Și din punct de vedere financiar, minimalismul este avantajos pentru toate bugetele, iar accentul poate fi pus pe detalii precum schema cromatică, textile sau alte obiecte importante de decor. Iată câteva aspecte esențiale pentru a-ți decora casa într-un stil de design minimalist:

Mizează pe tehnologia smart

Tehnologia smart face parte acum din locuințele multor oameni care își doresc să opteze pentru un decor contemporan. Nu doar că acestea îți fac viața mai ușoară, dar completează și un stil de amenajare minimalist. De la sistemele de iluminat, la cele de alarmă, toate acestea merită o investiție pentru a implementa un design care îți face viața mai ușoară. De exemplu, poți instala lustre, aplici sau lămpi care pot fi controlate printr-un intrerupator wireless. Luminile inteligente vor fi conectate la acesta și vei putea controla aproape toate sursele din apartamentul tău, fără a face efort, dar mai ales, fără a fi nevoit să instalezi întrerupătoare clasice în fiecare cameră. Dacă îți dorești să trăiești cu adevărat minimalist, trebuie să te obișnuiești cu un stil de viață în aceeași notă.

Implementează o schemă de culori simplă

Schema de culori specifică stilului minimalist este una cât mai simplă și se învârte în jurul unor culori precum grei, negru sau alb. Nuanțele pastelate sunt acum în trend, dar pentru o atmosferă de tip industrial, griul, albul și negrul tronează. În special dacă vrei să creezi o atmosferă mai rece, masculină, luminile reci se vor potrivi într-un decor cu vopsea care imită textura de beton. Chiar dacă apartamentul tău este de dimensiuni mici, nu te lăsa intimidat de nuanțele închise, deoarece cu suficientă lumină naturală, acestea vor deveni chiar confortabile și nu vor aglomera spațiul în care locuiești.

Optează pentru mobilier modular

În cadrul stilului minimalist, mobilierul practic câștigă teren în fața celui ales din perspectiva estetică. În special mobilierul modular ajută în cazul apartamentelor sau garsonierelor mici, de tip open space, care nu îți permit să alegi corpuri separate pentru lucrurile pe care le ai în casă. Dacă alegi să-l faci la comandă, mobilierul se poate transforma dintr-un șifonier într-un birou mic, iar mesele de dining pot fi rabatate doar atunci când vrei să le folosești. Spațiul trebuie gândit în detaliu înainte de a-l decora, iar pentru planul pe care îl pui în aplicare vei avea nevoie de ajutorul unei persoane pricepute. Fie că ceri ajutorul unui prieten, al unui designer sau al celui care proiectează mobilierul este important să-ți cunoști nevoile și să ai o viziune pentru spațiul pe care îl numești acasă.

Un apartament minimalist este potrivit pentru orice bărbat tânăr care își dorește o locuință în ton cu trendul modern, dar și care vrea să fie cât mai expresiv printr-un stil predominant al secolului XXI.

Sursa foto: pexels.com