Aspectul fizic general este cel asupra căruia putem lucra cel mai ușor, așadar să revenim la lucrurile elementare și să ne reamintim că uneori, pentru a avea grijă de noi, este destul să acordăm o atenție suplimentară lucrurilor mici.

Părul

Dincolo de aspectul estetic oferit de o tunsoare care ți se potrivește, există și latura ce ține de sănătatea părului și a scalpului tău. Părul în sine este un adevărat captator de poluare, absoarbe tot ce este nociv din aer. Pielea capului eliberează sebum, la fel ca restul corpului, iar excesul de sebum este greu de reglat, motiv pentru care părul tău tinde să se îngrașe. O altă problemă ar fi apariția vizibilei și neatrăgătoarei mătrețe, care este semnul unei inflamații bacteriene a scalpului. Pentru a limita riscul de cădere a părului, folosește produsele potrivite de îngrijire, de la măști și seruri de regenerare pentru păr și scalp, la sampon antimatreata sau un balsam hidratant. Să ai grijă de părul tău înseamnă să ai grijă de tine și trebuie să o faci constant. 

Barba

Simbol al stilului de viață mai degrabă decât un capriciu estetic, barba a devenit tot mai populară în ultimii ani. Pentru bărbații cu pielea sensibilă, acest trend a venit ca o reală eliberare. Oricare ar fi motivul pentru care alegi să porți barbă, întreținerea ei este cu siguranță necesară, asta dacă nu vrei să arăți ca Robinson Crusoe după doi ani pe insulă. O barbă tunsă, spălată cu șampon și hidratată regulat garantează un aspect impecabil care va lăsa mereu o impresie foarte bună. Folosește un ulei pentru hidratare pentru a menține pielea elastică și barba foarte moale. În plus, vei mirosi mereu bine.

Pielea

Îngrijită zilnic, pielea ta va respira mai bine, va fi mai curată și vei evita neplăceri inestetice și, uneori, dureroase, precum coșuri, puncte negre etc. Pielea feței este mai sensibilă decât a corpului, așadar folosește produse adecvate, de exemplu, săpunuri specifice, seruri hidratante, creme potrivite tenului tău și măști exfoliante. Nu, aceste produse nu sunt rezervate doar femeilor! Hidratează bine pielea pentru a o menține elastică și sănătoasă. 

Corpul

Pe lângă capacitatea de a-ți modela corpul și a-ți îmbunătăți sănătatea, sportul este foarte important și pentru starea de bine a psihicului și creierului. Un antrenament bun poate elibera stresul acumulat în timpul zilei, te ajută să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă și să găsești soluții mai rapid la problemele tale.

La fel de importantă este și nutriția. O dietă sănătoasă și echilibrată te va proteja de tulburări digestive, depresie, oboseală, probleme de greutate sau de piele. Și este una dintre puținele plăceri menite să fie împărtășite și cu ceilalți.

Mintea

Ai grijă și de neuronii tăi! Pentru a-ți trăi viața la maximum, citește, descoperă, observă, fii curios, totul contează! La fel de importantă este relaxarea, una dintre cele mai bune modalități de a avea grijă de tine. Concentrează-te pe respirație, pe corp, pe curățarea minții. Acesta este secretul eliminării tuturor problemelor de peste zi. Creierul și mușchii au și ei nevoie de odihnă. Un somn bun diminuează nivelul de anxietate, așadar scade riscul de agresivitate ușoară sau iritare, care îți poate crea probleme în viața personală.

În concluzie, pentru a avea grijă de tine, acordă atenție psihicului, corpului și stilului tău de viață. Cunoaște-te pe tine însuți, ai grijă de corpul tău, dezvoltă-ți mintea și bucură-te de viață în fiecare moment.

Sursă foto: Shutterstock