Compania RoofArt, prezentă de peste 18 ani pe piața construcțiilor din țara noastră, a devenit promotorul soluțiilor durabile pentru acoperișuri, cele două produse emblemă ale sale (sistemul pluvial Scandic® și țigla metalică Umbrella®) fiind întocmai concepute pentru a susține misiunea firmei.

Sistemele pluviale comercializate de RoofArt, considerate o adevărată inovație pe piața din România, sunt singurele din țară realizate din oțel de origine suedeză, foarte dur și rezistent în fața condițiilor climatice nefavorabile. Atunci când firmei i se solicită o astfel de soluție, beneficiarul are garanția că va primi nu doar elementele principale ale sistemului pluvial (jgheaburi, burlane și elemente de prindere), ci toate piesele, realizate din același material și în aceeași culoare, pentru ca efectul vizual final să fie armonios, iar îmbinarea elementelor... perfectă!

Sistemele pluviale de la RoofArt – caracteristici

De ce sunt considerate sistemele pluviale RoofArt o inovație și ce aduce diferit oțelul suedez comparativ cu celelalte materiale de construcții existente pe piață?

Calitatea materialelor de construcții nordice nu trebuie pusă niciodată sub semnul îndoielii, căci, dat fiind faptul că locuitorii Peninsulei Scandinave au fost nevoiți să se adapteze condițiilor meteorologice dure, au găsit cele mai bune soluții pentru a avea case rezistente.

Ca atare, oțelul de origine suedeză este caracterizat în primul rând printr-o duritate extraordinară, fapt ce îl face ideal pentru construcția sistemului pluvial Scandic®, care face față unor sarcini impresionante de-a lungul perioadei de exploatare.

Această rezistență aparte a oțelului din care este realizat sistemul pluvial Scandic® a fost dovedită în urma unor teste serioase, desfășurate pe durata a peste 40 de ani, în care mostrele de oțel amplasate în zone geografice diverse au făcut față excelent condițiilor meteorologice nefavorabile. Duritatea oțelului nordic și, implicit, a sistemelor pluviale RoofArt, este dată și de straturile componente ale acestuia, cel mai relevant fiind cel de zinc, de 275 g/mp. Datorită tuturor straturilor de protecție și acoperire ale oțelului suedez, sistemul Scandic® își menține aspectul și rezistența pentru o perioadă îndelungată, ce poate depăși chiar 60 de ani. Suprafața sa este astfel durabilă, rezistentă la rugină, oxidare și radiații UV puternice. Cu toate acestea, pentru ca acoperișul să își mențină aspectul cât mai mult timp și pentru ca durabilitatea lui să nu fie periclitată, va trebui să îl îngrijești corespunzător.

Întreținerea sistemului pluvial Scandic®

De modul în care funcționează sistemul pluvial depind sănătatea locuinței și confortul familiei, funcționalitatea sa fiind în strânsă legătură cu modul în care este întreținut.

Întreținerea sistemului pluvial este un „ritual” care trebuie realizat periodic, atât pe timpul toamnei, când jgheaburile și burlanele se pot înfunda cu frunze, cât și iarna, când, sub greutatea zăpezii, metodele de prindere pot ceda. Pentru acest proces de verificare și întreținere poți apela la ajutorul unui specialist, dacă vrei să obții de fiecare dată cele mai bune rezultate.

Desigur, cel mai bine ar fi să preîntâmpini apariția problemelor prin alegerea de la bun început a unui sistem pluvial de calitate, cum este cel de la RoofArt, în cazul căruia rezistența și eleganța se îmbină la un cu totul alt nivel. Da, sistemul Scandic® dispune de toate avantajele pe care le-ai putea cere de la o astfel de soluție: durabilitate, montare și întreținere ușoare, durată de exploatare de peste 60 de ani și eleganță desăvârșită! Cât despre prețul la care poți obține toate acestea, putem spune doar atât: depinde în întregime de cerințele tale speciale și de dimensiunile acoperișului casei tale. Așadar, sistemul pluvial nu are un preț standard.

În concluzie, te sfătuim să optezi pentru sistemul pluvial Scandic® de la RoofArt dacă ai în plan înlocuirea celui actual sau dacă te afli în faza de construire a acoperișului. Uite trei motive pentru care ar trebui să faci această alegere:

  • vei face o investiție inteligentă, având în vedere că vei avea un sistem pluvial rezistent pentru o perioadă foarte lungă;
  • grație rezistenței crescute, nu vei fi nevoit să aloci constant sume de bani pentru reparații;
  • aspectul casei per total va fi unul deosebit de elegant și îngrijit.