Cei care apără Norvegia o fac purtând chiloţi second hand! Recruţii trebuie să returneze boxerii, şosetele, chiloţii şi sutienele, la sfârşitul perioadei de serviciu, pentru ca obiectele de lenjerie să poată fi folosite din nou.

Soldaţii în termen vor trebui să predea, la finalul serviciului lor militar, şosetele, chiloţii şi sutienele succesorilor lor. Se întâmplă în armata norvegiană, care se confruntă cu serioase probleme de stocuri.

Motivul pentru care soldații poartă lenjerie reutilizată

Pandemia de coronavirus îi determină pe soldați să poarte lenjerie folosită de alți camarazi de arme. Până acum se obişnuia ca soldaţii în termen demobilizaţi să plece din garnizoanele lor cu lenjeria intimă care le fusese repartizată în timpul serviciului lor militar. Însă pandemia de COVID-19 a complicat în mod serios fluxurile de aprovizionare, determinând anul trecut armata norvegiană să-i invite pe recruţi să restituie cele mai intime obiecte din echipamentul lor.

Penurie de lenjerie intimă

Purtătorul de cuvânt al serviciului de logistică al armatei norvegiene, Hans Meisingset, spune că soldații nu trebuie să se îngrijoreze din cauza unor boli deoarece: "lenjeria este spălată, curăţată şi controlată. Ceea ce distribuim este în stare bună".

Norvegia convoacă în fiecare an 8.000 de tineri pentru serviciul militar

Apărând frontiera nordică a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în faţa Rusiei vecine, Norvegia menţine serviciul militar unisex şi convoacă în fiecare an circa 8.000 de tineri şi tinere să-şi efectueze serviciul militar, ceea ce reprezintă doar o parte din acest segment de vârstă.

Foto shutterstock.com