Dacă ești dornic de aventură și îți place să practici sporturi diverse, nu îți sunt străine nici zborurile pe apă nici cele deasupra unui munte; știi ce înseamnă să te cațeri pe stânci și să trăiești fiecare clipă la maximum. Deși multe dintre sporturile care îți oferă senzația de libertate prezintă riscuri, dacă acestea sunt realizate sub atenta coordonare a unui instructor, rezultatele pot fi uimitoare.

S-ar putea spune că dacă riscul este mai mare și recompensa este pe măsură. Sporturile extreme înseamnă să îți depășești propriile limite, să fii dispus să încerci senzații noi și să nu renunți după primele încercări. Iată câteva dintre sporturile pe care ar trebui să le încerci măcar o dată în viață:

Kiteboarding

Kiteboarding-ul este un sport unic deoarece combină elemente din wakeboarding, snowboarding, windsurfing, parapantism, skateboarding și gimnastică. Acest sport este practicat cu precădere de cei care adoră surfing-ul. Pentru a încerca această nouă aventură ai nevoie de o placă de surf legată cu un zmeu. Este o activitate care îi provoacă pe sportivi să își dezvolte coordonarea corporală deoarece trebuie să rămână în balans pe placă în timp ce controlează zmeul.

Snowboarding

Dintre activitățile pe care poţi să le încerci în timpul iernii nu ar trebui să lipsească schiatul sau snowboardingul. Sunt sporturi potrivite pentru orice vârstă și, pe lângă faptul că ne ajută să ne păstrăm condiția fizică, sunt și distractive. Aceste activități contribuie la combaterea stressului și întărirea musculaturii. Așadar, când pleci la munte nu uita să pui în bagaj și placa de snowboard sau clăparii.

Flyboarding

Dacă vrei să te simți ca un supererou, flyboarding-ul este sportul pe care să îl încerci. Senzația de a pluti deasupra apei este uimitoare. Practicarea acestui sport îți dă posibilitatea să te afli la peste 17 metri deasupra mării, însă pentru a reuși trebuie să poți controla placa pe care te afli, să îți păstrezi echilibrul și să nu faci gesturi extreme, mai ales dacă ești începător. Flyboarding-ul imită mult mișcarea pe care delfinii o fac în apă. 

Bungee Jumping

Amatorii de adrenalină trebuie să încerce măcar o dată în viață bungee jumping. În cazul acestui sport, cu cât priveliștea e mai frumoasă cu atât senzația de libertate este mai intensă. Bungee jumping-ul presupune să sari de pe o structură înaltă, fiind legat de o coardă elastică. Dacă ai nevoie să îți relaxezi corpul și să elimini stresul, bungee jumping-ul poate fi soluția perfectă.

Zbor cu parapanta și parașuta

Tot în categoria activităților îndrăznețe intră și zborul cu parapanta ori parașuta. Aceste sporturi depind foarte mult de forța vântului. Astfel, atunci când zbori cu parapanta, poți vedea cele mai frumoase peisaje montane ori cele mai spectaculoase orașe. Este o modalitate simplă de a experimenta zborul și de a te conecta cu natura. Adrenalina și bucuria din timpul unei astfel de activități te vor face dependent de zbor, cu atât mai mult cu cât nu există limite de înălțime. La fel se întâmplă și în cazul parașutismului. Saltul cu parașuta se execută de la o înălțime de aproximativ 4.000 de metri, dintr-un avion, și constă în două etape: căderea liberă și zborul planat. 

Toate aceste activități reprezintă un mijloc eficient de a te menține în formă și de a-ți înfrunta temerile, însă, mai presus de atât, sunt o modalitate excelentă de relaxare și eliberare a stresului din organism. Așadar, dacă vrei să experimentezi senzații majore și să te bucuri din plin de fiecare clipă, adaugă sporturile extreme pe lista activităților din următoarea perioadă.

Sursă foto: PJjaruwan/ Shutterstock