Profesorii de la Universitatea din Szeget au studiat 53 de barbati si 50 de femei, media de varsta fiind 32 de ani. Cel mai tanar subiect a avut 21 de ani, in timp ce cel mai varstnic a implinit 58.

Rezultatele studiului, publicate sub numele Brain Imaging and Behaviour, au aratat ca diferenta dintre sexe se face si la nivelul structurii creierului.

Cercetatorii au descoperit ca in cazul barbatilor, inaintarea in varsta aduce si o deteriorare a celulelor care se ocupa de functile motrice si de procesele emotionale. O deterioarere a fost observata si in cazul femeilor, insa nu la fel de puternica.

Acest rezultat explica astfel un alt studiu facut in Marea Britanie, care arata ca raportul barbati - femei atunci cand vine vorba de bolile sistemului nervos e de 2:1.

"In mod neasteptat, volumul materiei cenusii s-a deteriorat mai repede la barbati decat la femei, ceea ce arata o conexiune intre inaintarea in varsta si modificarea structurii creierului.

Schimbarile au fost legate de unele boli precum Parkinson ori ADHD.

Intelegand acest lucru, se va putea ca pe viitor descoperirea unor astfel de boli sa se poata face mult mai repede", au spus cercetatorii de la Szeget.