Studiul arată că şi bărbaţii simulează orgasmul, nu numai femeile, iar motivele ţin de cât de dedicaţi sunt aceştia relaţiilor pe care le au, informează dailymail.co.uk.

Profesorul de urologie Abraham Morgentaler a publicat în noua sa carte, "De ce bărbaţii simulează: Adevărul complet neaşteptat", mai multe istorisiri ale unor bărbaţi care au mărturisit că au simulat orgasmul.

Morgentaler a susţinut că marea surpriză pentru el nu a reprezentat-o faptul că bărbaţii simulează orgasmul, ci motivele pentru care fac acest lucru.

"Marea surpriză pentru mine atunci când am început să studiez acest aspect, acum 25 de ani, a fost că, atunci când un bărbat se află într-o relaţie, pare să ţină mai mult la partener decât la el însuşi", a declarat Morgentaler.

"Pentru fiecare bărbat care se poartă urât cu o femeie, eu pot da alte exemple de 10 bărbaţi care sunt dedicaţi şi loiali şi fac tot posibilul pentru a fi un partener de nădejde", a mai precizat profesorul.

Un alt studiu recent, realizat de Universitatea din Kansas, a arătat că 70% dintre femei şi 30% dintre bărbaţi au recunoscut simularea orgasmelor.