Specialiștii de la Color Futures au votat Zori Liniștite culoarea anului. În 2020 se dorește reîntoarcerea spre natură și simplitate într-o eră în care evoluția tehnologică este la apogeu.

Ca bărbat, ești mereu în mișcare și apreciezi tot ce înseamnă practic. Tendințele nu sunt totul pentru tine și preferi să ai locuința „adunată‟, nu decorată. De altfel, știi că aspectul locuinței tale va evolua în același timp cu tine.

De multe ori, casa poate fi comparată cu un organism viu care suferă diferite transformări în decursul timpului. Încearcă să investești în lucruri de calitate, pe care știi că le vei ține pe termen lung. Fie că urmărești oferte centrale termice, fie că ești interesat să investești într-o canapea ergonomică, ține minte că „acasă‟ este în primul rând o stare.

60-30-10

Nu sunt măsurile femeii perfecte, ci este regula de căpătâi în design interior. Alegerea culorilor este esențială și va oferi echilibrul necesar spațiului în care locuiești. Cele trei numere se referă la procentul folosit de culoare în design-ul spațiului utilizat. Nuanța dominantă va predomina inevitabil (60%), de aceea ai grijă să alegi o culoare neutră. Cea de-a doua culoare – 30% – poate să fie mai obraznică, iar cea de-a treia cât se poate de accentuată (doar 10%).

Calitatea face diferența

Investește într-o masă de living din materiale de calitate, care se potrivește stilului tău de viață. Poți să comanzi o masă solidă din lemn pe care să o răsfeți cu regularitate cu uleiuri minerale pentru a o păstra intactă cât mai mult timp. Un candelabru simplu, într-un stil ușor gotic, dar masculin, sau niște sfeșnice sunt suficiente pentru ca masa din sufragerie să atragă atenția musafirilor.

Cumpără o lenjerie de pat într-o culoare neutră și de calitate. Bumbacul egiptean este de recomandat, chiar dacă este puțin mai scump.

Și materialele fac diferența

Alege covoare din țesături naturale. Nu te pune nimeni să te urci în pod ca să găsești covorul țesut la război de bunica, vechi de 100 de ani (cu toate că ar fi o adevărată comoară la casa ta), dar covoarele din țesături naturale sunt nu doar utile, ci au și pattern-uri originale sau inspirate din folclor.

Nu aglomera spațiul

Dezordinea nu este specifică unui bărbat veritabil. De aceea, încearcă să nu aglomerezi inutil camerele cu diferite obiecte de mobilier care să te obosească mental. Ideea este ca spațiul în care locuiești să îți ofere confortul mental necesar pentru a te recalibra după orele de birou. 

Parfumul contează

Ei bine, nu ne referim fix la parfumul pe care îl folosești zilnic înainte de a ieși pe ușă, ci la parfumul din locuință. Mai tot timpul au existat zone speciale în casă pe care bărbații le-au preferat. Le poți numi birouri, camere de joacă sau cameră de fumat. Oricum ar fi denumite,  aceste sunt teritorii specific masculine cu arome corespunzătoare.

Lumânările parfumate sunt un adaos potrivit unei locuințe extrem de bărbătești și cu personalitate.

Nu uita însă că procesul de amenajare a interiorului durează și se întâmplă des să faci schimbări neprevăzute. Ai răbdare și construiește-ți locuința conform modului tău de a fi și a personalității tale.

Sursă foto: Shutterstock