Întrebaţi lucruri delicate prin sms, ei tind să nu exagereze răspunsurile şi nici să înfrumuseţeze adevărul.

Conform studiului, pentru că au mai mult timp de gândire atunci când sunt întrebaţi printr-un mesaj, oamenii ajung la concluzia că cel mai bine e să spună adevărul, informază Daily Mail.

Informaţiile delicate pe care le împărtăşesc prin mesaje includ "cât de mult au băut în ultima seară" sau "cât de mult fac mişcare".

Deşi mai mult ca sigur poliţia nu va trece la interogatorii cu ajutorul telefonului mobil, mesajele text sunt o metodă bună de a afla adevărul din partea prietenilor.

"Rezultatele preliminare ale studiului sugerează că oamenii sunt mai predispuşi să dezvăluie informaţii sensibile prin mesaje text decât prin viu grai. E cam surprinzător pentru că mulţi oameni credeau că dacă scriu un mesaj informaţiile delicate scrise rămân ca o mărturie şi mai pregnantă a acestor lucruri", a spus Fred Conrad, un psiholog de la Universitatea Michigan.

Atunci când scriu un mesaj, oamenii nu mai rotunjesc cifrele în sus sau în jos, ci mai degrabă dau răspunsuri precise. "Credem că oamenii dau răspunsuri mai precise prin mesaje text pentru că nu au presiunea timpului şi se pot gândi cu exactitate la răspunsul corect. Ca rezultat, şi răspunsul vine mai greu prin mesaje text", a mai spus psihologul.
La studiu au participat 600 de voluntari.