Compania austriacă C SEED, care și-a făcut un nume din producția de soluții hi-tech de afișaz stradal și pentru interioare, a anunțat lansarea primului televizor MicroLED cu ecran pliabil. C SEED M1 este o minune tehnologică a secolului XXI, puțin anticipată de iubitorii gadgeturilor hi-tech, dar cât se poate de reală.

Televiorul este compus din 7 panouri MicroLED care se pliază și se desfac precum un evantai. Deschis complet, ecranul are o diagonală 419 centimetri (4,19 metri), ceea ce poate fi un impediment pentru sufrageriile puțin spațioase. 

Televizorul, care oferă rezoluție 4K (UHD) și o durată de viață a displayului MicroLED de cel puțin 100.000 de ore, costă 400.000 de dolari. Însă, din câte se pare, nu asta ar trebuie să fie prima îngrijorare a celor care vor să-și doteze casa cu un obiect de lux ca acesta.

Pentru a-l putea avea în sufragerie, trebuie să realizezi importante lucrări de modificare a încăperii sau să-l iei în considerare atunci când faci proiectul de construire/amenajare a locuinței. Gadgetul trebuie „îngropat” în podea și iese de acolo prin acționarea unei telecomenzi. C SEED M1 se desface ca un evantai în momentul în care a primit comanda de deschidere și se întoarce în podea când nu mai este nevoie de el. Vezi VIDEO mai jos!

Primul televizor pliabil din lume e disponibil în culorile negru, gri și auriu, iar întreg dispozitivul îngropat în podea cântărește 1.350 de kilograme. C SEED M1 va fi disponibil pentru comenzi începând cu luna iulie a anului 2021.

Însă, M1 nu este cel mai mare televizor de pe piață. Dispozitivul care deține recordul este tot o creație a companiei austriece și a fost botezat C SEED Blade TV. Cea mai mare versiunea a sa are o diagonală de aproape 558 de centimetri.

Fotografii: C SEED

Vezi și VIDEO: A terminat Minecraft într-o oră ca să câștige Manhunt Challenge! - Gannicus & Skaaro - (Gen Session) – episodul 19