astfel încât utilizatorul nu va fi nevoit să iasă de pe această pagină pentru a avea acces la ele.

Facebook a lansat aplicaţia 'Instant Articles', un proiect de acces la articole din mass-media, nu prin link-uri ca până acum, ci postate direct pe această reţea de socializare. Vicepreşedintele responsabil cu mass-media al Facebook, Justin Osofsky, a declarat pentru EFE că accesul la ştiri de pe telefonul mobil avea nevoie de o îmbunătăţire.

"Concret este nevoie de 8 secunde pentru a încărca un articol pe telefon", a explicat şi responsabilul Instant Articles, Michael Reckhow. Acesta a asigurat că ritmul de încărcare a informaţiilor publicate direct pe Facebook cu ajutorul Instant Articles va fi de zece ori mai mare. 'The New York Times', 'The Atlantic', NBC News, 'Buzzfeed', 'National Geographic' şi cele europene 'The Guardian', BBC News, 'Spiegel' şi 'Bild' sunt primele mass-media care vor folosi această aplicaţie.

Cinci mari cotidiane încep să publice de miercuri câte cinci articole prin această aplicaţie. În următoarele săptămâni vor începe să utilizeze acest instrument şi alte mass-media, a precizat Justin Osofsky.

Facebook a colaborat cu editorii de informaţii pentru a optimiza formatul articolelor difuzate pe Facebook. Informaţiile difuzate pe Facebook vor putea fi găsite şi pe site-ul ziarelor în formatul tradiţional.

Instant Article este o aplicaţie destinată telefoanelor mobile: articolele pe care mass-media le vor distribui direct pe Facebook vor fi vizibile pe pagina utilizatorilor aplicaţiei, deocamdată doar pentru aparatele iPhone.

AGERPRES