Castigator al medaliei de aur la stafeta 4x100m cu nationala Statelor Unite, Michael Phelps si-a intarit statutul de cel mai decorat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice.

Cum JO de la Rio vor fi ultima provocare din cariera lui Phelps, acesta anuntand ca se va retrage la 31 de ani, impliniti in luna iunie, toti ochii au fost pe sportivul american. Iar fanii au observat ceva ciudat inainte de proba la care a obtinut a 23-a medalie a sa (19 de aur, cate 2 de argint si bronz).

Pe umarul si picioarele lui Phelps erau niste pete rosii. Explicatia este una simpla - Phelps, la fel ca si alti sportivi, apeleaza la un tratament cu ventuze numit cupping. Practic, metoda implica niste cupe care aspira pielea, avand rolul de a spori circulatia sangelui si de a ajuta la refacerea mai rapida a muschilor. Conform WebMD, terapia cu ventuze "dateaza din Egiptul antic".

Phelps posta pe Instagram in urma cu mai putin de un an o imagine din timpul terapiei. La acest tip de tratament apeleaza si nationala de gimnastica a Statelor Unite. Un efect nedorit al terapiei cu ventuze este dat de aceste semne.

Toata lumea a observat petele rosii de pe spatele lui Michael Phelps! Ce sunt aceste semne