Grupurile mafiote traiesc intr-o constanta stare de violenta, fiind mai mereu implicate in razboaie cu alte mafii rivale.

Top 10 cele mai mari si periculoase mafii din lume

10. The Yardie British - mafia jamaicana

The Yardies reprezinta un grup format din imigranti britanici in anii '50. Acestia au fost protagonistii unor evenimente violente si se ocupa cu traficul de droguri si armament.

9. Mafia albaneza

Mafia albaneza isi are ramificatiile in Europa, dar si in Statele Unite. Aceasta este considerata a fi una extrem de violenta si practica activitati ilegale deosebit de grave: de la santaj si taxe de protectie, pana la asasinate la comanda si trafic de carne vie.

8. Mafia sarba

Mafia sarba opereaza in peste 10 tari, intre care Germania, SUA, Marea Britanie si Franta. Membrii acestei grupari se ocupa cu traficul si asasinatele la comanda, dar si cu taxele de protectie, spalarea de bani si controlul jocurilor de noroc.

Trei grupuri majore sunt cunoscute: Vozdovac, Surcin si Zemun.

7. Mafia israeliana

Mafiotii ruso-israelieni au ajuns pana in structurile politice din SUA. Membrii sunt protejati cat timp isi recunosc apartenenta, insa parasirea grupului este considerata tradare.

6. Mafia mexicana

Mafia mexicana a luat nastere in puscariile americane la sfarsitul anilor '50. Astazi, aceasta numara cateva zeci de mii de membri in SUA si are un vast domeniu de activitate.

Anumite surse noteaza ca circa 2.000 de mexicani raspund la ordine de asasinat in inchisorile din Statele Unite.

5. Yakuza - mafia japoneza

Faimosi datorita unor filme facute la Hollywood, mafiotii Yakuza isi au originile cu secole in urma. Inca din secolul 17 exista atestari ale grupurilor Yakuza. Acestia sunt recunoscuti pentru ca isi tatueaza intreg corpul.

Yakuza este raspandita din Japonia pana in SUA si Europa.

Atunci cand un membru Yakuza face o greseala, acesta trebuie sa isi taie degetul mic in semn de recunoastere a pasului gresit facut.

4. Triadele - mafia chineza

Mafiotii chinezi controleaza activitatile ilegale in China, Malaezia, Hong Kong, Taiwan, Singapore, dar si in cateva orase din Statele Unite: New York, LA, Seattle, Vancouver ori San Francisco.

Originile mafiei dateaza din secoulul 18, atunci cand mafia chineza purta numele Tian Di Hui.

3. Mafia columbiana

Organizata in "Carteluri", mafia columbiana este recunoscuta pentru violenta sa. Aceasta a dat si unul dintre cei mai cunoscuti gangsteri din istorie: Pablo Escobar.

2. Mafia siciliana - Cosa Nostra

Cosa Noastra este un grup relativ nou, insa care a cunoscut o raspandire foarte rapida. Mafiotii italiei au plecat din Peninsula si s-au remarcat in Statele Unite, incepand cu anii '30. Acestia sunt recunoscuti pentru Codul Tacerii - Omerta.

1. Mafia rusa

Mafia rusa este probabil cea mai periculoasa. Aceasta isi are originile in fosta Uniune Sovietica, dar are influenta in lumea intreaga. Aceasta ar numara intre 100 si 500 mii membri! Mafiotii rusi au "afaceri" in Rusia, Israel, Ungaria, Spania, Canada, Marea Britanie si SUA. Acestia au legaturi cu mafiotii ruso-israelieni.

Mafia rusa are de asemenea un cod al tacerii. Daca un membru "tradeaza" si dezvaluie secrete intr-o sectie de politie, este ucis chiar in acolo, inainte sa ajunga in fata unui judecator.