Lungmetrajul "O viaţă minunată/ It's a Wonderful Life", regizat de Frank Capra în 1946, ocupă prima poziţie într-un top al celor mai bune filme de Crăciun.

Studiul, ale cărui rezultate au fost date publicităţii vineri, a fost realizat de agregatorul de cronici de film Rotten Tomatoes.

Pe locul al doilea în acest top se află musicalul "Hanul melodiilor/ Holiday Inn" (1942), cu Bing Crosby şi Fred Astaire.

Podiumul este încheiat de fantezia regizorală a lui Tim Burton "Coşmar înainte de Crăciun/ The Nightmare Before Christmas" (1993).

Drama "Stalag 17" (1953), a cărei acţiune este plasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, se află pe locul al patrulea, iar lungmetrajul "Miracle on 34th Street" (1947) se află pe locul al cincilea în topul celor mai bune filme de Crăciun, potrivit Rotten Tomatoes.

Filmul "O viaţă minunată" a urcat pe primul loc de pe poziţia a cincea în 2009, anul în care a fost întocmit pentru ultima oară acest clasament. În acel an, primul loc a fost ocupat de filmul "Coşmar înainte de Crăciun".

Agregatorul Rotten Tomatoes, care analizează toate cronicile de film şi acordă o notă fiecărei pelicule, în funcţie de recepţia sa generală din partea criticilor de cinema, a folosit aceeaşi formulă de calcul şi pentru a alcătui topul filmelor de Crăciun.

Se remarcă totuşi absenţa din acest clasament a filmelor din anii 1960 şi 1970. Directorul de la Rotten Tomatoes spune că, în acea perioadă, marile studiourile hollywoodiene se concentrau mai mult asupra colaborării cu regizorii cu nume mare şi mai puţin asupra producţiei de filme de sezon.

Topul 10 al celor mai bune filme de Crăciun este completat de filmele "Die Hard" (1988), "Arthur Christmas" (2001), "A Christmas Story" (1983), "Trading Places" (1983) şi "Rare Exports: A Christmas Tale" (2010).