Il vedem mai tot timpul cu straie fistichii, amestecate in mod inedit. In schimbul poeziei cu care a luat nota unu la admitere, l-am tras de limba SI pe actor despre moda si stil. I-am explicat, in acelasi timp, componenta medicala a pasiunii pentru imbracaminte.

Constantin Dita povesteste ca mama sa a insistat sa dea la Teatru. In primul an, s-a eschivat: a mintit-o ca nu mai erau locuri. A doua oara, n-a mai avut scapare si s-a prezentat la examen. A luat, initial, nota 1. Totusi, viitorul actor a fost salvat de una dintre profesoarele din sala, care i-a remarcat talentul. L-a luat oarecum pe semnatura, iar la cativa ani de la acel episod, Constantin Dita face parte din gasca "fierbintenilor"

L-am dus la magazin. I-a placut atat de tare, incat a probat jumatate din hainele de-acolo. In viata reala, sotia ii da sfaturi vestimentare: "Sunt genul acela de barbat", recunoaste Constantin. Ce-i drept, baietelul lui, in varsta de 6 ani, se mira mereu de ce tata e fistichiu la televizor.

Expresia "fashion victim" a fost lansata de creatorul Oscar de la Renta si se refera la o persoana incapabila sa reziste exceselor din moda. Giani din Las Fierbinti se inscrie perfect in descriere. E ingenunchiat de propriul elan vestimentar.

Radem, glumim, dar exista conotatii medicale si pentru conceptul lui de la Renta. Sunt haine care, indiferent de sexul purtatorului, deranjeaza. "Atunci cand porti pantaloni foart stramti si stai la birou foarte mult, intrerupi circulatia limfatica de la nivelul mebrelor inferioare si poti sa ajungi la afectiuni de tipul hemoroizilor", spune medicul Georgiana Tache. Iar daca si mancati la birou, aparatul digestiv nu are cum sa execute miscarile normale. Apar, astfel, disfunctiile digestive, care nu au legatura cu hrana, ci cu muschii care insotesc organele digestive, blocati de vesminte.

In topul hainelor care fac victime intra si cele groase cu care, cred unii, se protejeaza de aerul conditionat. "E mai degraba corect sa porti o vesta care protejeaza coloana cervicala, coloana lombara, dar te lasa sa transpiri", a povestit medicul.

Supraincalzirea sub aerul conditionat este reala. Duce la oboseala accentuata, care se adauga la consumul normal dintr- o zi de munca si poate face ravagii.