Cântăreaţa americană Taylor Swift, în vârstă de 23 de ani, a donat 4 milioane de dolari în acest an şi ocupă prima poziţie în topul celor mai mărinimoase vedete pe 2012.

Clasamentul, numit "Top 20 Celebs Gone Good of 2012", a fost alcătuit de editorii site-ului DoSomething.org.

Potrivit acestei organizaţii, Taylor Swift ocupă primul loc în acest top, graţie donaţiei de 4 milioane de dolari pe care a făcut-o muzeului Country Hall of Fame, informează dailymail.co.uk.

Taylor Swift

 

Tânăra artistă americană este, totodată, cea mai tânără câştigătoare a Ripple of Hope Award, un premiu ce i-a fost atribuit de Robert F. Kennedy Center pentru acţiunile ei de caritate din 2012.

 

Cântăreaţa Miley Cyrus, fost star al studiourilor Disney, ocupă poziţia a doua în topul celor mai mărinimoase vedete din 2012.

Miley Cyrus, în vârstă de 20 de ani, a colaborat în acest an cu organizaţia non-profit pentru protecţia animalelor Saving Spot! Rescue, dar şi cu alte fundaţii şi organizaţii de caritate precum Save The Music Foundation, Starkey Hearing Foundation şi Make-A-Wish Foundation.

Channing Tatum

 

 

Actorul american Channing Tatum, desemnat de revista People cel mai sexy bărbat în viaţă pe 2012, ocupă poziţia a treia în acest top, graţie colaborării sale cu Rainforest Foundation.

 

Cântăreaţa americană Lady Gaga, care şi-a lansat în acest an propria ei organizaţie non-profit, Born This Way Foundation, se află pe locul al patrulea.

 

Cântăreţul canadian Justin Bieber ocupă locul al cincilea, graţie colaborării sale cu organizaţiile de caritate Pencils of Promise şi Believe Charity Drive.

 

Topul 20 al vedetelor care au făcut cele mai mari donaţii în 2012 este completat, în ordine, de Robin Roberts, Pink, LeBron James, Selena Gomez, Ian Somerhalder, Jay-Z şi Beyonce, George Takei, Ben Affleck, Emma Stone şi Andrew Garfield, Ryan Seacrest, Demi Lovato, Carrie Underwood, Olivia Munn, Sofia Vergara şi Drew Brees.