În acest sens, foarte mult timp s-a crezut că a acorda o atenție deosebită îngrijirii tenului, spre exemplu, ori a părului sau chiar a bărbii nu reprezintă și nu ar trebui să reprezinte o preocupare recurentă pentru bărbați, fiind uneori considerată superficială. Pe cale de consecință, zona cosmetică a fost catalogată, în mod greșit, drept o preocupare pur feminină, la care bărbații nu ar trebui să aspire. 

În prezent, însă, aceste preconcepții au început încet-încet să dispară, astfel că astăzi din ce în ce mai mulți bărbați au înțeles importanța îngrijirii propriului corp și caută să afle mai multe despre acesta. Existența unui ritual zilnic de curățare și îngrijire al pielii este esențial, deoarece doar în acest fel pielea își va menține un aspect sănătos și atrăgător pe termen lung și, în plus, poți contribui direct în a o ajuta să facă față mai bine în timp factorilor care duc la îmbătrânire și degradare.

De-a lungul timpului, foarte multe companii au încercat să răspundă nevoilor masculine, punându-le la dispoziție game variate de produse de îngrijire pentru bărbați, create exclusiv pentru ei. Sigur, achiziționarea acestora presupune cunoașterea anumitor lucruri elementare despre tine - cum ar fi, spre exemplu, tipul tău de ten, nivelul de sebum secretat la nivelul pielii ori gradul de hidratare al acesteia. Alegerea lor poate pune anumite dificultăți, în special dacă domeniul este nou pentru tine, astfel că venim în ajutorul tău cu trei tipuri de produse care nu ar trebui să lipsească din rutina ta de zi cu zi.

Curățare

În primul rând, trebuie să subliniem faptul că pielea unui bărbat diferă foarte mult de pielea unei femei, mai ales când vorbim despre pielea feței. Prin comparație, aceasta este cu aproximativ 20% mai puternică la bărbați, deci este și mai rezistentă la acțiunea factorilor externi. De asemenea, aceasta îmbătrânește mai greu, ridurile începând să devină vizibile abia în jurul vârstei de 35 de ani. Totuși, pielea unui bărbat secretă mai mult sebum, ceea ce înseamnă că trebuie să folosească produse dedicate, diferite de ale unei femei, respectiv produse non-grase și non-uleioase.

Astfel, unul dintre cei mai importanți pași în îngrijirea pielii este curățarea acesteia, deoarece mare parte dintre problemele pielii sunt provocate de impuritățile ce sunt depozitate în interiorul porilor deschiși, lucru care duce la formarea punctelor negre sau a coșurilor. Curățarea tenului trebuie să fie o activitate zilnică, iar pentru asta poți folosi un gel de curățare dedicat tipului tău de ten. Acesta va elimina impuritățile și te va scăpa de aspectul încărcat. 

Un astfel de gel este recomandat să fie folosit atât dimineața, cât și seara. Toarnă o cantitate redusă în palmele ude și masează fața cu mișcări circulare câteva minute, iar apoi clătește-te bine pentru a îndepărta toate reziduurile. Dacă vrei un produs care să îți ofere o curățare suplimentară, poți opta pentru un exfoliant care curăță în profunzime, înlăturând celulele moarte de pe suprafața pielii. Acesta se poate folosi săptămânal sau de două ori pe săptămână. Găsești indicații referitoare la frecvența de utilizare pe etichetele tuturor produselor de calitate.

Hidratare

Următorul pas după curățarea pielii este hidratarea. Aceasta este de nelipsit din rutina ta zilnică, deoarece previne uscăciunea și apariția ridurilor. Astfel, o cremă de față va acorda pielii tale cantitatea necesară de hidratare pentru a păstra tenul într-o stare nu doar sănătoasă, ci și atrăgătoare.

Dacă și la acest capitol ești în căutare de ceva mai mult, alege produse dedicate hidratării zonei din jurul ochilor și ori de buze. Pielea din jurul ochilor este foarte subțire și sensibilă, fiind de asemenea predispusă apariției ridurilor și îmbătrânirii premature. Pentru o îngrijire suplimentară, recomandăm un gel special pentru combaterea ridurilor și cearcănelor. Referitor la buze, pielea din această zonă este delicată, având tendință de uscare în special în anotimpul rece. Îți va fi de ajutor spre un balsam de buze hidratant cu factor de protecție UV, pentru ca buzele să fie nu doar hidratate, cât și protejate.

Bărbierit

Bărbieritul este o activitate cât se poate de uzuală și prezentă în rutina zilnică a unui bărbat, motiv pentru care pielea din zona bărbii necesită o îngrijire mai atentă. În urma trecerii lamei sau a aparatului de ras pe suprafața pielii, aceasta rămâne uscată și iritată. Pentru a proteja această zonă a pielii, recomandăm utilizarea unui creme de ras cu Aloe Vera, precum și a unui gel calmant, cu uleiuri esențiale, de după bărbierit. Astfel, pielea ta își va menține aspectul sănătos în timp și vei reuși să încetinești apariția semnelor îmbătrânirii.

Sursă foto: Andrea Piacquadio, ROMAN ODINTSOV