Este singura piesă vestimentară care poate fi purtată la orice ocazie: pe sub bluză, la un costum, la sală, la plajă sau în pat. Așadar, este momentul să afli mai multe despre cel mai bun prieten al tău. 

Scurt istoric

Originile tricoului vin de la finalul secolului al XIX-lea, când muncitorii obișnuiau să-și taie mânecile hainelor de lucru, în timpul verii. Primul tricou fabricat n-a rămas în istorie. Se presupune că ar fi apărut undeva între Războiului Mexicano-American din 1846 și 1913, an în care a devenit element standard în echipamentul soldaților din Marina Statelor Unite. 

Englezii i-au dat denumirea de t-shirt abia în 1920. Dacă la începuturi era aproape de neconceput să-l porți fără nimic pe deasupra, tricoul a cunoscut adevărata celebritate în anii '50. Actorii Marlon Brando și James Dean au purtat doar tricouri în filme celebre precum Un tramvai numit dorință, respectiv Rebel fără cauză. Stilul a fost adoptat imediat și a devenit extrem de popular. Tot la acea vreme, o companie a primit licența de a printa pe tricouri personaje din desenele lui Walt Disney, iar mai apoi, tricourile au fost folosite inclusiv pentru a transmite mesaje împotriva Războiului din Vietnam. Popularitatea nu le-a scăzut deloc până în zilele noastre. 

Cum alegi mărimea și culoarea potrivite

Extrem de comode, tricourile au totuși câteva criterii de selecție, de care trebuie să ții cont atunci când le alegi: 

  • Mânecile ar trebui să ajungă până la jumătatea părții superioare din zona brațelor. 
  • Dacă ai umerii și pectorali dezvoltați, optează pentru un tricou slim-fit, dar care să lase în același timp aerul să circule. 
  • Dacă ai burtă, optează pentru o croială clasică. 
  • Un tricou clasic ar trebui să nu depășească zona șoldurilor.
  • Un tricou care ți se potrivește trebuie să îți asigure confort și să nu fie prea strâns pe corp. 
  • Un tricou în V este recomandat persoanelor mai scunde. 
  • Chiar și la tricourile oversized, cusătura de la umăr trebuie să se alinieze cu umărul. 

În privința culorilor, gusturile sunt împărțite. Tricourile neutre (negre, albe, gri sau albastre) n-ar trebui să-ți lipsească totuși din șifonier. Au fost, sunt și vor fi mereu la modă. 

Atunci când vine vorba despre tricouri colorate, acestea pot fi purtate și la birou, dacă dress code-ul firmei nu spune altceva. În rest, nu există reguli stricte, ci doar câteva indicații ale specialiștilor în privința asortării acestora cu alte elemente vestimentare. 

Așadar, tricoul rămâne piesa de rezistență în orice perioadă a anului. Îl poți purta oricând și oriunde. Important este să te simți cât mai bine în el și în propria piele. 

Sursa foto: unsplash.com/Parker Burchfield