În timp ce naviga pe apele golfului Tutka, cameramanul a reuşit să filmeze un grup de balene ucigaşe care îi înconjoară vasul, mergând în paralel cu ambarcaţiunea şi venind destul de aproape de aceasta.

Pericolul la care s-a expus cameramanul este unul destul de mare, deoarece, în mediul lor natural, balenele ucigaşe pot fi periculoase pentru orice navigator, acestea având puterea de a răsturna vasele de mici dimensiuni.

La un moment dat, autorul filmului postat pe Youtube surprinde o vidră care se urcă pe partea din spate a vasului său, încercând să scape de atacul balenelor care o urmăreau.

Deşi reuşeşte să evite animalele marine, vidra priveşte înapoi în apă unde şi-a lăsat puiul, acest fiind pradă uşoară pentru balenele ucigaşe. Chiar dacă vidra se salvează din calea balenelor, puiul acesteia este ucis, aşa cum este specificat şi în filmul postat pe Youtube.

La nivel mondial numărul vidrelor este estimat la 150.000 - 300.000, între anii 1741 - 1911 aceste animale fiind vânate pentru blana lor. Interzicerea vânatului de vidre a restabilit semnificativ populaţia acestora.

În Alaska puii de vidre sunt îngrijiţi de părinţii lor până la 12 luni, hrana acestora fiind bazată pe laptele mamei. După cele 12 luni puii primesc bucăţi de vânat şi încep să îşi procure singuri hrana.