Un model de 23 de ani, Charli Howard, a publicat o scrisoare prin care dezvaluie situatia prin care a trecut atunci cand agentia sa de modeling a pus-o pe liber - acestia i-au spus ca este "prea grasa", in ciuda faptului ca are masura 6 (conform numaratorii din Marea Britanie, echivalentul este 34).

Howard a fost model pentru Harper's Bazaar si pentru fotograful Rankin pana acum, fiind refuzata de agentie: "Un mare f*** y** pentru ca ati spus ca o femeie de 1.72m si masura 34 (naturala) este <prea mare> sau <iesita din forma> pentru a lucra in industria fashion. Nu va voi mai permite sa dictati ce este in neregula cu cum arat si ce trebuie sa schimb pentru a fi <frumoasa> (precum pierderea unui inch la solduri) in speranta ca veti fi fortati sa-mi gasiti de lucru.

Un model superb a fost refuzat de o agentie pentru ca

Refuz sa ma simt rusinata si suparata in fiecare zi pentru ca nu ma incadrez in standardele voastre ridicole, in timp ce voi stati la un birou toata ziua mancati prajituri si biscuiti si va bateti joc de mine si prietenii mei pentru cum aratam.

Cu cat ne fortati sa fim mai slabe si mici, cu atat designerii trebuie sa faca haine pentru dimensiunile noastre si fete mici se imbolnavesc. Nu mai este o imagine pe care sa mi-o doresc sa o reprezint. Iata faptele: cand aveam 46 de kilograme, tot nu eram suficient de slaba pentru voi. Cand am inceput sa merg la sala de 5 ori pe saptamana, tot nu gaseati nimic de lucru pentru mine. Nu pot castiga" a scris Charli Howard, adunand mii de sustinatori.

 

I have been overwhelmed by the support I've received since posting my open letter a couple of days ago. People and press...

Posted by Charli Howard on Thursday, October 15, 2015

Sursa foto: Facebook