Orange County Board of Supervisors a anuntat ca va oferi o recompensa de 150.000 de dolari pentru 4 persoane care au ajutat la prinderea a 2 oameni care evadasera din inchisoarea Santa Ana in luna ianuarie.

Doi angajati Rosemead Target vor primi cate 15.000 de dolari, in timp ce Armando Damian, cel caruia evadatii ii furasera duba, va primi 20.000 de dolari. Cea mai mare recompensa este insa pentru Matthew Hay-Chapman.

Barbatul de 55 de ani care traia pe strada i-ar recunoscut pe Nayeri si Tieu, cei doi evadati, si i-a urmarit pana la un McDonalds. Champman le-a atras atentia unor ofiteri de politie si asa a fost prins Neyeri, cel care era cautat pentru rapire si tortura. La scurt timp a fost prins si Tieu, aflat in inchisoare pentru crima.

Angajatii Target le-au dezvaluit politistilor ca Nayeri si Bac Duong, al treilea evadat, au cumparat telefoane din magazinul lor. Informatiile oferite de ei au ajutat la prinderea lui Duong.

Nu a primit insa recompensa pentru ajutorul acordat politiei in prinderea evadatilor taximetristul Long Ma, cel care fusese rapit de cei 3 si fortat sa ii plimbe in California. Ma a anuntat ca se va lupta cu aceasta decizie.