rintre dunele de nisip alb, care pot ajunge la 40 de metri înălţime, sunt presărate lagune în care se oglindeşte cerul, acestea fiind singurele elemente care deosebesc acest peisaj de unul complet deşertic, potrivit huffingtonpost.com.

Lagunele au o adâncime de până la 4 metri şi ating o temperatură de 30 de grade Celsius, putând fi folosite uneori pentru scăldat. Vastul teritoriu pustiu este deschis celor care doresc să îl exploreze.

Lençois Maranhenses

Nivelul ridicat al precipitaţiilor, care menţine aceste lagune, face ca Lençóis Maranhenses să nu poată fi considerat un deşert în adevăratul sens al cuvântului.

Dunele şi lagunele din acest parc se intend pe o suprafaţă de peste 1.500 de kilometri pătraţi.

Lençois Maranhenses

Unele lagune devin pline de peşte atunci când nivelul apei le leagă de cele două râuri care traversează parcul.

Păsările şi broaştele ţestoase sunt des întâlnite, iar înotul este posibil în locurile cu apă suficient de adâncă. Puteţi să vă plimbaţi pe jos sau cu bicicleta, dar este recomandat să apelaţi la un ghid pentru a nu vă rătăci în acest peisaj deşertic ce pare ireal.

Cei care vor să ajungă la Lençóis Maranhenses, trebue să ia avionul până în oraşul São Luís, apoi să mergă la Barreirinhas. De aici vizitatorii sunt transportaţi cu maşini de teren spre umitorul parc.