Potrivit unor studii recente efectuate de specialistii de la Universitatea din Toronto, persoanele matinale sunt mai energice si mai pline de viata, decat persoanele nocturne.

Cercetatorii au chestionat mai mult de 700 de adulti. Persoanele matinale, care in mod normal se trezesc in jurul orei 7 dimineata., au fost evaluate ca fiind cam cu 19-25% mai vioaie, mai vesele si mai vigilente, spun autorii studiului.

Explicatia ar fi ca ele se odihnesc mai bine, deoarece dorm in intervalul orar in care organismul se recupereaza cel mai mult, adica 22.00 - 6.00. Sistemul imunitar al persoanelor care se odihnesc bine este mai puternic.

Se pare ca persoanele matinale sunt mai fericite decat persoanele nocturne, are abia se trezesc pe la ora 10 sau mai tarziu, pentru ca orarul lor coincide cu orarul clasic al societatii, 9 -17 .

In plus, spun specialistii, lumina soarelui are un rol important in starea de alerta a organismului, iar somnul pe lumina poate seca organismul de energie si duce la depresie.