În aprilie s-au împlinit doi ani de la dispariția prematură a cunoscutului DJ suedez. Tim Bergling, care și-a luat numele de scenă Avicii, va ajunge din nou la inimile fanilor săi. Întreaga sa viață va fi deschisă ca o carte, în cadrul celui mai nou muzeu care se va deschide la Stockholm, Suedia, în cursul anului 2021.

Avicii Experience îi va aduce pe Avicii și pe Tim Bergling mai aproape de cei care i-au cunoscut și apreciat munca.

Publicul va urma călătoria lui Tim, de la un tocilar muzical retras, la un superstar celebru, din camera copilăriei sale, unde a început totul, la studioul din Los Angeles, unde au fost create cele mai mari hituri”, se precizează într-un comunicat citat de Page Six.

Pe lângă nenumăratele fotografii și filmulețe din timpul vieții lui Avicii, muzeul propune o incursiune în procesl de creație al artistului. Mai mult, fanii săi vor putea găsi acolo versiuni încă nelansate ale pieselor sale, precum și muzică încă neutilizată la crearea albumului postum, Tim.

Avicii Experience se află într-o clădire din Stockholm care poartă denumirea SPACE, un „templu” dedicat muzicii, jocurilor și conținutului creativ.

Tim Bergling (Avicii) a murit la 20 aprilie 2018, într-un hotel de lângă Muscat, capitala statului Oman. Moartea sa a fost catalogată sinucidere, prin secționarea arterelor cu un ciob e sticlă. Avea 28 de ani.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: Facem Level – episodul 6: George Piștereanu, înapoi la sălile de net pe Counter-Strike 1.6