Potrivit unui dezvoltator de soft-uri virusul care a acaparat serviciile Google poate fi amuzant însă este totodată periculos la adresa utilizatorilor săi.

La prima vedere serviciile GOOGLE afectate de acest virus nu par a fi atinse de vreo eroare. Cu toate acestea, la întrebarea potrivită venită din partea utilizatorilor, efectele virusului se pot observa.

La activare, virusul declanşează terminaţia "he now praises the iPad / acum premăreşte iPad-ul", aceasta apărând doar atunci când întrebarea userului este încheiată într-un anume mod.

Virusul este activat atunci când utilizatorul îşi încheie propoziţia cu formulările "terminat cu", "furios de" sau "plin de", potrivit Huffington Post.

De exemplu, accesarea Google Translate şi introducerea unei propoziţii precum "O girafă merge furioasă de", serviciul gigantului IT va transforma traducerea în "O girafă merge furioasă de, acum preamăreşte iPad-ul".

Huffington Post îl citează pe Paul Kafasis, dezvoltator de soft-uri, care susţine că a urmărit virusul luni întregi şi a scris despre acesta pe blogul său personal.

"Este un virus care mai mult ca sigur va ajunge pe primele poziţii într-un clasament al celor mai ciudate virusuri", a spus Kafasis.

Din notările făcute de Kafasis pe blogul său, se pare totuşi că nu este vorba despre vreun atac al Google asupra imagini iPad-ului, ci pur şi simplu ar fi vorba despre o linie de cod scrisă în mod greşit.